Recept: Igyunk gyümölccsel ízesített vizeket

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2086 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 256 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 532 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2086 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 256 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 532 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2086 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 256 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 532 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2086 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 256 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 532 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Bár a környezetem már nagyjából megtérítettem, hogy sokat igyon, mindig jól jön a támogatás a missziómhoz. A sok ivás – szerintem – mindenre jó, gyorsítja az anyagcserét, belülről hidratálja a bőrt, vérvételnél könnyebben folyik a cső a vérbe, ha elég folyadék van a szervezetben, és hasonló ilyen fontos dolgok. Persze a cukros löttyök nem számítanak, már azt is tudjuk, hogy a cukormentes, mesterséges édesítőszerekkel teli italok is károsak, a gyümölcslé pedig jójó, de mégsem igazán oltja a szomjat, ráadásul egy pohár 100%-os gyümölcslé akár 3-4, mondjuk, narancs levének felel meg, az pedig nem kevés kalória. Viszont!

Gyümölcsös víz. A gyönyörű, csodálatos, lágyízű gyümölccsel kevert víz, sőt, nem csak gyümölcs, hanem lehet zöldség (uborka, valaki?), és mindenféle zöldfűszerek is.

Bár nagyon pontos receptje egyik ilyen víznek sincs. A lényeg, hogy minél erőteljesebb ízt lehessen kinyerni a a gyümölcsökből és a fűszerekből, ezért kicsit össze kell őket törni, vagy pl. a zöldfűszereket kézben kicsit elmorzsolni, mielőtt nyakon öntöd a vízzel. És bónusz segítségként pedig ma már olyan vizesüveget is kapni, aminek a közepében egy nagylyukú szűrő található, ami felfogja ivás közben a belevalókat.

Körtés-fahéjas-vaníliás

Körtedarabok, hámozatlanul, mert ott van a legtöbb íz, egy fahéj rúd, egy vaníliarúd. A fahéjrúddal ne kezdj semmit, az önmagában is nagyon erős ízű. A körtét magozd ki és szeleteld cikkekre, és amikor az üvegbe teszed, egy kanállal nyomkodd le, hogy levet eresszen. A vaníliarudat hosszában vágd ketté, és kapard ki a magokat, és a rudat is, a magokat is tedd az üvegbe. Öntsd le vízzel és hagyd állni legalább 2 órát, hogy átvegye az ízeket, de egy éjszaka állás után már tuti jó ízes lesz!

Epres-uborkás-kakukkfüves

Az epreket tisztísd meg és a nagyobbakat vágd félbe. Az uborkát karikázd fel, a friss kakukkfüvet a két tenyerd köszött morzsolgasd meg. Az egészet nyomkodd meg egy kanállal, hogy kieressze a levét, aztán jöhet a víz és az állás.

Dinnyés-bazsalikomos

A dinnye elég enyhe ízű, a bazsalikom pedig nagyon erős, így figyelj rá, hogy kevesebb legyen a fűszer és több a dinnye. Ez utóbbit szeleteld kisebb cikkekre, háromszögekre, de ezt inkább a látvány kedvéért, mert az igazi íz akkor jön, ha összenyomkodod. A bazsalikom leveleit dörzsöld meg, hogy kiadja az illóolajat, és mehet a vízbe állni.

Szedres-mentás

Szedret nyomkodd, mentaleveleket morzsold, egy éjszakát javaslok, a szeder miatt, ami lassabban adja át magát a víznek.

Barackos-áfonyás-kókuszvizes

Itt egy csavar is van, mégpedig a kókuszvíz. Egészen lágy, kókuszos ízt ad az italnak, az arány 3 rész vízhez 1 rész kókuszvíz, az áfonya és a barack pedig – nyilván – nyomorgatva jó.

 

Forrás:http://izeselet.hu

Címkék: gyümöcs viz

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu