Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8057 fő
  • Képek - 2045 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 281 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 699 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8057 fő
  • Képek - 2045 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 281 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 699 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8057 fő
  • Képek - 2045 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 281 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 699 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8057 fő
  • Képek - 2045 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 281 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 699 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei

network.hu

 Az ősz a raktározás ideje, fontos, hogy ilyenkor felkészítsük szervezetünket a hidegre, és bővítsük vitamintartalékainkat. Az alábbiakban Wossala Rozina séf, a sárvári Spirit Hotel gasztrokalandok sorozatának egyik háziasszonya ad néhány őszi étkezési tanácsot, valamint mutat egy izgalmas receptet, amivel elkápráztathatod vendégeidet egy családi vagy baráti összejövetel alkalmával.

 

Nassolnál? Csak egészségesen!

Amikor egy esős napon bekuckózol a kanapéba, hajlamos vagy édességet vagy chipset majszolni?

Tovább 

network.hu

 Elgondolkoztatok már azon, hogy a kedvenc üdítőtök íze mindig ugyanolyan-e? Sokan úgy gondolják, hogy műanyag palackból, fémdobozból és hagyományos üvegből fogyasztva más-más ízű az italuk. Mint kiderült, ezúttal semmiféle érzéki csalódásról sincs szó, sőt nem csupán igaz az állítás, hanem még tudományos magyarázat is van rá. 

 

A gyártók elmondása szerint termékeik receptúrája nem különbözik attól függően, hogy mibe csomagolják az italokat, ám maga a csomagolóanyag megváltoztathatja az ital ízét.

Tovább 

 

network.hu

 Érett és ízletes gyümölcsöket és zöldségeket találni nem is olyan egyszerű dolog. Most Maria Troitskaia, aki cukrászként dolgozik, megosztja veled tapasztalatait, és segít, hogyan válaszd ki a megfelelőket, mikor az üzletben keresgélsz. Megtudhatod, mire figyelj, hogy a legjobbat vihesd haza a konyhádba.

 

1. Paradicsom

Sokan azt hiszik, hogy a szárral együtt kapható paradicsom frissebb, ezért ezt választják. Valójában azonban ennek semmi köze a frissességhez, sokkal inkább az éretlenséget mutatja.

Tovább 

network.hu

 Pecsenye, hurka, kolbász, káposzta, kása, kalács és rétes – a véget nem érő, hosszú menüsorhoz. Így néztek ki a paraszti lakodalmi asztalok a 18.-19. században.

 

A 1700-as és még az 1800-as években is gyakori volt a hosszú, több napon keresztül tartó lakodalom, de a szerényebbnek számító egynapos menyegzőkön sem kellet nélkülöznie a vendégségnek.

Énekes felkonferálás az ételek előtt

Egy 1793 utáni vőfélykönyv alapján betekintést nyerhetünk a 18.

Tovább 

network.hu

 Már az ősember is evett tojást, azóta is - aki nem érzékeny rá - szivesen fogyasztja. Rendkívűl sokféle étel készíthető belőle némi kreativitással. Egyetlen konyhából sem hiányozhat. Ráadásul táplálkozás-élettani értéke rendkívül jelentős, mert majdnem minden tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot - szénhidrát, C-vitamin és élelmirost kivételével - tartalmaz, ami szükséges.

 

A legegyszerűbb természetesen az lenne, ha mindenkinek saját tyúkjai lennének, naponta gyűjthetnénk be a tojást az udvarról.

Tovább 

network.hu

 Mindannyiunknak vannak olyan ismerősei, akik a konyhában csak összedobnak ilyen-olyan maradékokat, hogy aztán a kuszaságból valami egészen finom kerekedjen ki. Nekik nincs szükségük részletes és hosszadalmas receptekre, sőt néha még azt sem tudják, mi is lesz pontosan a kész étel, amikor elkezdenek főzni. A főzéshez nyugodtan hozzá lehet állni így is, de a sütés már egy kicsit bonyolultabb művelet.

 

A sütés művészet, pontos receptre van szükségünk, és be is kell azt tartanunk.

Tovább 

network.hu

2019-ben március 6-án, vagyis tegnap kezdődött a Nagyböjt negyven napja, mely alatt, lemondva a zsíros-húsos fogásokról, tulajdonképpen lehetőséget teremtünk testünk és lelkünk számára a tavaszi megújuláshoz, a természettel való összhangba rendeződéshez.

A negyvennapos böjt a IV. századra vált általánossá a keresztény világban. Mivel a vasárnapokat az egyház nem tekinti böjti napnak, a VII. század óta szerdai nappal kezdődik a nagyböjt, így hamvazószerdától húsvét vasárnapig éppen negyven a böjti napok száma.

Tovább 

network.hu

 Bárhogy próbáljuk elkerülni, a stressz legtöbbünk életében jelen van. Újabb és újabb módszerek, technikák látnak napvilágot, amelyek azt ígérik, hogy segítségükkel megbirkózhatunk a zűrösebb hétköznapokkal is. Mi egy egészen ősi praktikát mutatunk cikkünkben, ez pedig a sütés. Recepteket elő, amire elkészül a desszert a család legnagyobb örömére, ti is sokkal nyugodtabban és derűsebben fogjátok szemlélni a világot.

 

Nézzük, miként segít a sütés levezetni a stresszt!

Tovább 

network.hu

Új gasztronómiai sorozat indult a Duna Televízióban, a Borbás Marcsi szakácskönyve című műsor hétről hétre vasárnaponként új receptekkel, konyhai fortélyokkal várja a nézőket - hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn.

Borbás Marcsi műsorvezető elmondta: sok visszajelzés érkezett a nézőktől korábbi sorozata, a Gasztroangyal kapcsán, hogy szeretnének főzni tanulni, új recepteket megismerni. Ez hívta életre a főzőműsort, amelyet úgy állítottak össze, hogy a kezdő szakácsok is elsajátíthatják belőle a főzés tudományát.

Tovább 

network.hu

Előre szólunk, hogy ezt a listát nem kell túl komolyan venni, viszont érdemes átböngészni, sok érdekességet rejt. A Pinterest évről évre készít összeállításokat az oldalon megjelenő legnépszerűbb trendekről, 2019-ben a felhasználók az alábbiakat szeretnék mindenképpen kipróbálni vagy rendszeresíteni a táplálkozásukban.

 

Gombák

A gombás receptekre 64%-kal többen kerestek rá 2018-ban, mint az előző évben. A Pinterest szerint a gomba egészen érdekes ételekben, meglepő párosításokban is meg fog jelenni, például fagylaltban és kávéban.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu