Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 15 éve
Hozzávalók:
20 dkg. őrölt dió
30 dkg. cukor
10-15 dkg. porcukor
2 tasak vaníliás cukor
20-30 köbcenti rumaroma
másfél dl. tej
Fél kg. fehér rozsliszt (RL60-as v. RL90-es "rozsláng"),
1 zacskó sütőpor
25 dkg valódi vaj (nem margarin!)
Tejfel, de csak annyi, hogy a tészta minél jobban összeálljon tőle,
Csipetnyi só.
Elkészítéséhez való konyhaeszköz-szükséglet:
1 db. gyermekjáték-sodrófa és 1 db. gyermekjáték-gyúrótábla v. húsvágó deszka, valamint 1 db. műanyag-préselőforma (hogy ez utóbbi hogy néz ki, arról majd később fogok képet küldeni).
Mindenekelőtt begyújtjuk a sütőt, mert előmelegített, jól felforrósított sütő kell hozzá.
Majd elkészítjük a tölteléket: a tejet felforraljuk úgy, hogy beletesszük a cukor felét, és tejszirupot csinálunk. Ha ez megvan, leforrázzuk vele a dióőrleményt, majd az egészhez hozzákeverjük a rumaromát (ha nem elég sűrű, nyugodtan sűríthetjük prézlivel). Ügyeljünk arra, hogy a töltelék ne legyen sem túl híg, sem túl kemény.
Utána: alaposan összekeverjük a rozslisztet a cukorral, a csipet sóval, meg a sütőporral. Ha ez megvan, alaposan összegyúrjuk a vajjal, közben folyamatosan adagoljuk hozzá (kanalanként) a tejfelt. Ezt addig csináljuk, míg kemény-képlékeny masszává össze nem áll.
Majd a játék-gyúrótáblán a játék-sodrófával minden egyes darabot kinyújtunk kb. 2 mm vastagságúra, fél tenyér nagyságúra. VIGYÁZAT, A MASSZA KÖNNYEN TÖREDEZIK, tehát óvatosan kezeljük! Ekkor minden egyes kinyújtott tésztára egy-egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk, majd óvatosan a préselő-formába helyezve összenyomjuk, és abban a pillanatban már bele is helyezzük egy jól kivajazott-kilisztezett tepsibe.
Ha a tészta meg a töltelék elfogy, a sütő már forró annyira, hogy a tepsit belehelyezzük. Addig sütjük, amíg el nem kezd az illata terjengeni. időközben kinyithatjuk a sütőt, hogy megnézzük, eléggé megsült-e. Alig sötétebb, mint zsemleszínűre süssük. Amíg a süti sül, addig egy tálba összekeverjük a porcukrot a vaníliás cukorral, és ha a süti kész, óvatosan összerázzuk vele, hogy azon forrón minél jobban rátapadjon a vaníliás porcukor.
Valami isteni finom! Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
Hozzászólások eddig: 0
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás