Recept: Diós batyu rozsliszből (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Diós batyu rozsliszből

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 15 éve

Hozzávalók:
20 dkg. őrölt dió
30 dkg. cukor
10-15 dkg. porcukor
2 tasak vaníliás cukor
20-30 köbcenti rumaroma
másfél dl. tej
Fél kg. fehér rozsliszt (RL60-as v. RL90-es "rozsláng"),
1 zacskó sütőpor
25 dkg valódi vaj (nem margarin!)
Tejfel, de csak annyi, hogy a tészta minél jobban összeálljon tőle,
Csipetnyi só.
Elkészítéséhez való konyhaeszköz-szükséglet:
1 db. gyermekjáték-sodrófa és 1 db. gyermekjáték-gyúrótábla v. húsvágó deszka, valamint 1 db. műanyag-préselőforma (hogy ez utóbbi hogy néz ki, arról majd később fogok képet küldeni).
Mindenekelőtt begyújtjuk a sütőt, mert előmelegített, jól felforrósított sütő kell hozzá.
Majd elkészítjük a tölteléket: a tejet felforraljuk úgy, hogy beletesszük a cukor felét, és tejszirupot csinálunk. Ha ez megvan, leforrázzuk vele a dióőrleményt, majd az egészhez hozzákeverjük a rumaromát (ha nem elég sűrű, nyugodtan sűríthetjük prézlivel). Ügyeljünk arra, hogy a töltelék ne legyen sem túl híg, sem túl kemény.
Utána: alaposan összekeverjük a rozslisztet a cukorral, a csipet sóval, meg a sütőporral. Ha ez megvan, alaposan összegyúrjuk a vajjal, közben folyamatosan adagoljuk hozzá (kanalanként) a tejfelt. Ezt addig csináljuk, míg kemény-képlékeny masszává össze nem áll.
Majd a játék-gyúrótáblán a játék-sodrófával minden egyes darabot kinyújtunk kb. 2 mm vastagságúra, fél tenyér nagyságúra. VIGYÁZAT, A MASSZA KÖNNYEN TÖREDEZIK, tehát óvatosan kezeljük! Ekkor minden egyes kinyújtott tésztára egy-egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk, majd óvatosan a préselő-formába helyezve összenyomjuk, és abban a pillanatban már bele is helyezzük egy jól kivajazott-kilisztezett tepsibe.
Ha a tészta meg a töltelék elfogy, a sütő már forró annyira, hogy a tepsit belehelyezzük. Addig sütjük, amíg el nem kezd az illata terjengeni. időközben kinyithatjuk a sütőt, hogy megnézzük, eléggé megsült-e. Alig sötétebb, mint zsemleszínűre süssük. Amíg a süti sül, addig egy tálba összekeverjük a porcukrot a vaníliás cukorral, és ha a süti kész, óvatosan összerázzuk vele, hogy azon forrón minél jobban rátapadjon a vaníliás porcukor.
Valami isteni finom! Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

Hozzászólások eddig: 0

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu