Recept: Gombás bőségleves (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gombás bőségleves

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 14 éve

GOMBÁS BŐSÉGLEVES
HOZZÁVALÓK négy személyre: 30 dkg. csiperkegomba, 1 kis fej vöröshagyma, 25 dkg. jó húsos, lehetőleg gyárilag felkockázott bacon-szalonna, valamivel több, mint 20 dkg. liszt, 2db. közepes nagyságú krumpli, 1 teáskanál sütőpor, 1 db. babérlevél, 1 tojás, 3-4 evőkanál étolaj, 1 nagy pohár tejfel, 1 db. Knorr-, v. Maggi füstölthús ízű kocka, 5-6 liter víz, ízlés szerint só.
ELKÉSZÍTÉS:
A krumplit apróra feldarabolva takaréklángon megfőzöm annyi vízben, hogy éppen csak ellepje (a főzővízbe teszek egy csipetnyi sót). Amíg a krumpli puhára fő, addig a baconszalonnából kiszedek 15-20 nagyobb darabot, és külön serpenyőben kevés olajon megpirítom. Ha ez kész, a megpirított szalonnadarabokat kiszedem egy kis tálkába, majd félreteszem.
A gombát előkészítem, vagyis a tönköt a kalaptól külön választom, a tönköket vékonyra felkarikázom, majd a hagymát jó apróra vágom. Az apróra vágott hagymát meg gombatönköket egy fazékban, a szalonnából nyert zsiradékon (azt étolajjal keverve) megdinsztelem, de ügyelek arra, hogy oda ne égjen. A gombakalapokat pedig vékonyra felkarikázom.
A puhára főtt krumplit a rajta maradt lével összepépesítem. A 20 dkg. lisztben elkeverem a sütőport, a tojást, a krumplipépet. Az így nyert masszából kisebb gombócokat formálok (ha a massza túl lágyra sikerül, adható hozzá szükség szerint további liszt), amelyekbe belesodrom a félretett megpirított baconszalonnát.
Ha ez megvan, a fazékba a megdinsztelt hagymára meg gombatönkökre ráteszem a gombakalapokat meg a maradék nyers baconszalonnát, alaposan összekeverem, majd felengedem a leves mennyiségéhez szükséges vízzel, és az egészet összefőzöm. Ha forr, beleteszem a füstölthús-kockát meg a babérlevelet. Amint a baconszalonna meg a gomba puhára fő, beleteszem a gombócokat (a sütőporra azért volt szükség, hogy a gombócok főzés közben jobban megduzzadjanak), majd addig főzöm tovább, amíg a gombócok fel nem jönnek a leves felszínére. Ekkor a maradék kevés liszttel vékony rántást készítek, és összefőzöm a levessel, legvégén pedig belekeverem a tejfelt, és még egy kis ideig főzöm, hogy a tejfel jól beledolgozódjon a levesbe. Szükség és ízlés szerint megsózom, majd tálalom.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!

Hozzászólások eddig: 0

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Bakonyi_gombas_hus_2190949_7008_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu