Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát bukta katalin indította 15 éve
A mai világban, amikor mindenki rohan, kincset ér egy jó bevált gyorsan elkészíthető, finom recept. Segítsük egymást, és ha van ilyenünk, osszuk meg másokkal is :)
Hozzászólások eddig: 12
Németh Nóra üzente 1 éve
Richárd Wolf üzente 6 éve
Nekem ez a kedvenc receptem:
Sütőtökös Mac 'n' Cheese kolbászmorzsával
A tésztát bő vízben kifőzzük. A sütőtököt megsütjük és lepürésítjük - szükség esetén adhatunk hozzá egy kevés vajat, hogy krémesebb legyen.
A vajat egy nagy serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és pár perc alatt, folyamatos kevergetés mellett halványsárgára pirítjuk.
Több részletben felöntjük a tejjel, ügyelve rá, hogy csomómentes legyen. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk chilivel, és belereszelünk irdatlan mennyiségű szerecsendiót.
Hozzáadjuk a sütőtökpürét és a cheddar 3/4-ét. Simára keverjük, majd jöhet bele a tészta, és az egészet összekeverjük.
Egy tepsit kivajazunk, és zsemlemorzsával belülről beborítunk. Átkanalazzuk ebbe a tésztánkat, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és 180°C-os sütőbe tesszük 25 percre.
Amíg sül, a kolbászt felszeleteljük, és zsírjára sütjük. Amikor már szinte teljesen "száraz", késsel vagy robotgéppel morzsásra aprítjuk.
A sütőből kivett sütőtökös tésztát megszórjuk a kolbászmorzsával, és azon melegében fogyasztjuk, amíg még nyúlik a sajt.
Én mindig a https://www.ujsagomat.hu/tesco/ itt nézem meg, hogy esetleg megtalálom-e az alapanyagokat akciósan vagy sem. Így, mikor bemegyek az üzletbe, céltudatosan keresek.
Gyirán Krisztina üzente 7 éve
Egy egyszerű, élesztő nélkül készülő fánkot mutatok be.
Hihetetlennek tűnik, de onnan, hogy kiveszed a lisztet a szekrényből,
addig, míg kiveszed az utolsó fánkot az olajból ÖSSZESEN 20-25 perc!
És nagyon finom, gusztusos!
https://www.youtube.com/watch?v=fCZIXoegnek
Balu György üzente 13 éve
Gyors recepteket és egy jó nevetést tudok neketek ajánlani ...
mazsolázzatok kisvideóink között:
http://www.youtube.com/user/zabamesterek
Prohászka Béláné üzente 15 éve
Kiss Lászlóné üzente 15 éve
bukta katalin üzente 15 éve
Csikós Timi üzente 15 éve
Kefires lángos receptem
Hozzávalók:
0,5 kg liszt
2 pohár kefír
3 dkg élesztő
pici só, pici cukor
Elkészítése:
A hozzávalókat beleteszem egy tálba, az élesztőt belemorzsolom. Dagasztó géppel jól összedolgozom, majd kiolajozott neylon zacskóba teszem. A zacskót a hűtőbe rakom míg a tészta meg nem kel. (Fel puposodik a zacskó, ahogy az élesztő dolgozik.) Ez kb. fél-1 óra. Ezután tetszőleges mennyiséget süthetek ki belőle, akár az egészet, akár csak egy két darabot. Az elkészített tészta napokig eláll a hűtőben, hacsak el nem fogy addig. :-))
Tálalhatjuk ízlés szerint tejföllel, fokhagymával, vagy ki mivel szereti.
Ezt a receptet azok szeretik leginkább, akik nem szeretik az élesztőt futtatgatni, hisz csak bele kell morzsolni és már kész is.
Csaba Marianna üzente 15 éve
Nagyon fincsinek tűnik,Én még megbolondítanám egy csepp mustárral!
Mindenképpen ki fogom próbálni!Köszönöm.
Kissné Magdi üzente 15 éve
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás