Recept: Így csinálom a vörösboros vadpörköltet (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Így csinálom a vörösboros vadpörköltet

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 14 éve

VÖRÖSBOROS VADPÖRKÖLT
HOZZÁVALÓK NÉGY SZEMÉLYRE:
1 kg. vadhús (szarvas, őz, vaddisznó, muflon), fél kg. vöröshagyma, 2 közepes gerezd foghagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 db. zöldpaprika, 1 db. paradicsom, ízlés szerint Erős Pista, meg só, 2-3 evőkanál étolaj, 1 l. száraz vörös-, vagy rosé bor.
ELKÉSZÍTÉS:
A húst a főzést megelőző este felaprítjuk, és beáztatjuk annyi borba, hogy éppen csak ellepje (ha a palackban marad még bor, az később a főzésnél még felhasználható, de ha nem, nyugodtan lehet vízzel helyettesíteni), a hússal együtt beáztatjuk a hagyma egyik felét, továbbá belepréseljük a fokhagymát is. Éjszakára ebben a páclében hagyjuk, hogy a húst egyrészt az ízek minél jobban átjárják, másrészt, a hús addig is puhul.
Főzés előtt az étolajra ráaprítjuk a hagyma másik felét, és zsemleszínűre dinszteljük. Ha ez megvan, egy szűrővel kiemeljük a húst a pácléből, és a forró hagymás olajon megfuttatjuk, és megszórjuk a piros paprikával. Ekkor ráöntjük a borból képződött páclevet, majd ebbe beletesszük a zöldpaprikát, meg a kockára vágott paradicsomot, továbbá ízlés szerint Erős Pistát. Addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Ha a páclé főzés közben elpárolog, de a hús még nem puha, felöntjük a maradék borral (ha a bor elfogyott, lehet vízzel is). A főzőlének olyan mértékben kell elpárolognia, hogy jó sűrű szaft keletkezzen. Ízlés szerint sózzuk. Sós főtt krumplival tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!

Hozzászólások eddig: 5

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Pont most gondoltam erre! Vörösbort feltenni ehhez az ebédhez, méghozzá szerintem édes vöröset, mondjuk, szekszárdi Villa Negrát, ami egy merlot-jellegű bor.

Válasz

Pongrácz Lászlóné üzente 14 éve

Edit! Én is szoktam pácléba tenni zöldséget is, de azt nem pörköltnek készitem. Te hogy szoktad csinálni a pörköltet, zöldséggel? Kérlek add meg a receptet. Köszönöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én is így szoktam készíteni,és isteni finom!

Válasz

Trostel Vigasz Péter üzente 14 éve

Nincs mit hozzáfűzni! Ez így jó, ahogy van!
Barátsággal
PS:
Akár lábasban, akár bográcsban készül - akkor is vörösbor illik hozzá a terített asztalnál is! Természetesen valamelyik magyar borvidékről! Ízlés garancia!-val! beszerezhető a www.borteka.hu oldalon, akár karoszékből is.

18406_0ff1c1d53c7f_s

eger_bogracsolni_fogunk_borteka_hu.jpg

Válasz

szilágyi edit üzente 14 éve

Tegnap főztem vad húst, de én a páclébe zöldségeket is teszek,meg egy kis szemes borsot, babérlevelet.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Bakonyi_gombas_hus_2190949_7008_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu