Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 15 éve
VÖRÖSBOROS VADPÖRKÖLT
HOZZÁVALÓK NÉGY SZEMÉLYRE:
1 kg. vadhús (szarvas, őz, vaddisznó, muflon), fél kg. vöröshagyma, 2 közepes gerezd foghagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 db. zöldpaprika, 1 db. paradicsom, ízlés szerint Erős Pista, meg só, 2-3 evőkanál étolaj, 1 l. száraz vörös-, vagy rosé bor.
ELKÉSZÍTÉS:
A húst a főzést megelőző este felaprítjuk, és beáztatjuk annyi borba, hogy éppen csak ellepje (ha a palackban marad még bor, az később a főzésnél még felhasználható, de ha nem, nyugodtan lehet vízzel helyettesíteni), a hússal együtt beáztatjuk a hagyma egyik felét, továbbá belepréseljük a fokhagymát is. Éjszakára ebben a páclében hagyjuk, hogy a húst egyrészt az ízek minél jobban átjárják, másrészt, a hús addig is puhul.
Főzés előtt az étolajra ráaprítjuk a hagyma másik felét, és zsemleszínűre dinszteljük. Ha ez megvan, egy szűrővel kiemeljük a húst a pácléből, és a forró hagymás olajon megfuttatjuk, és megszórjuk a piros paprikával. Ekkor ráöntjük a borból képződött páclevet, majd ebbe beletesszük a zöldpaprikát, meg a kockára vágott paradicsomot, továbbá ízlés szerint Erős Pistát. Addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Ha a páclé főzés közben elpárolog, de a hús még nem puha, felöntjük a maradék borral (ha a bor elfogyott, lehet vízzel is). A főzőlének olyan mértékben kell elpárolognia, hogy jó sűrű szaft keletkezzen. Ízlés szerint sózzuk. Sós főtt krumplival tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!
Hozzászólások eddig: 5
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Pongrácz Lászlóné üzente 15 éve
Edit! Én is szoktam pácléba tenni zöldséget is, de azt nem pörköltnek készitem. Te hogy szoktad csinálni a pörköltet, zöldséggel? Kérlek add meg a receptet. Köszönöm.
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Trostel Vigasz Péter üzente 15 éve
Nincs mit hozzáfűzni! Ez így jó, ahogy van!
Barátsággal
PS:
Akár lábasban, akár bográcsban készül - akkor is vörösbor illik hozzá a terített asztalnál is! Természetesen valamelyik magyar borvidékről! Ízlés garancia!-val! beszerezhető a www.borteka.hu oldalon, akár karoszékből is.
szilágyi edit üzente 15 éve
Tegnap főztem vad húst, de én a páclébe zöldségeket is teszek,meg egy kis szemes borsot, babérlevelet.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás