Recept: Itt a nyár, a lángosszezon! (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Itt a nyár, a lángosszezon! - [szavazás]

Ezt a témát Perreyné Zsuzsa indította 14 éve

Itt a nyár a lángos szezon. Ki, hogyan készíti?

Jómagam több változatát is szoktam sütni. Témaindítónak itt 1 gyors recept:
Lusta lángos
Hozzávalók: 1 kg liszt
5 dl tej
2 dl tejföl
1 db tojás
5 dkg élesztő
1 k.kanál só
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Beleöntjük a langyosított tejet, a tejfölt, a felvert tojást. Belemorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk. Géppel, kanállal, vagy kézzel jó alaposan kikeverjük, vagy dagasztjuk, hogy lágy kenyértészta sűrűségű legyen. Hól kiolajozott nejlonszatyorba öntjük a kész masszát, és betesszük a hűtő alsó polcára. Amikor sütjük, olajos kézzel tenyérnyi darabokat szakítunk belőle. Sütni csak másnap lehet! Akár 1 hétig is eláll a hidegen. Tejföllel, sajttal, fokhagymával, bármivel nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá, meg 1 pohár hideg sört!

Ki, hogy készít lángost?

Hozzászólások eddig: 4

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Balu György üzente 13 éve

Sziasztok a mi bevált lángosreceptünk:
4 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. belekeverünk 20 dkg lisztet és kovászt készítünk. A főtt burgonyát szitán áttörjük és összekeverjük a maradék liszttel (1800 gramm). Hozzáadjuk a kovászt és a maradék tejet, kevés sót. A tésztát legalább 10 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva háromszorosára kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk, majd a köröket kézzel jól kinyújtjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a zsiradékot lecsöpögtetjük. Tetszés szerint zúzott fokhagymával, vagy tejföllel, reszelt sajttal megrakva fogyasztjuk.
Mókás társaságunkkal videót is készítetünk a folyamatról nézzétek meg tanulságos:

http://www.youtube.com/user/zabamesterek#p/u/0/CyhgHK50kTU

50089_a49356b78c4f_s

1[1].jpg

Válasz

Grabant Ágnes üzente 13 éve

Sziasztok,
Én ismerem ezt a receptet már elég rég óta, és nagyon jól bevált. Egyszerű, mégis finom lángos lesz belőle, és a hűtőben, olajos zacskóban( nyersen) tényleg sokáig eláll. Nekem nagy segítség volt amikor a gyerekeim kicsik voltak, mert este csak benyúltam a hűtőbe, és fél óra múlva készen volt a lángos. A fiúk is imádták. Volt amikor megtöltöttem egy virslivel és úgy sütöttem ki. Isteni!
Mindenkinek ajánlom kipróbálásra.
üdv, ág

Válasz

Perreyné Zsuzsa üzente 13 éve

Szia Mariann!
Ezt a variációt még nem ismertem, pedig a férjem családja az "első Wolf, akik sütni tud"tak! Komolyan pék dinasztia volt, és az átkosban akad lángossütődés nagybácsi is a családban! Nagyon jól hangzik, legközelebb megpróbálom.
Puszillak, ismeretlenül:
Zsuzsa

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A mi csaaládunkban közkedvelt a lángos én a lángos árus receptet tudom eddig még mindenkinek izlett
Hozzávalók 1 kg liszt,2 közepes burgonya,5 dkg élesztő,egy teáskanál cukor,csipet só.
A burgonyát meghámozom és apróra vágom,felteszem főni. Amikor megfőtt a levét egy tálba szűrőm, amíg lehül,a burgonyát összetöröm.A lehül főzőlében elkavarom a cukrot és bele teszem az élesztőt mjad felfuttatom. Ekkor ráöntöm a lisztre és a töröt burgonyát is bele keverem,és a sót is bele adagolom.Jól kidagasztjuk közben kb.1 dl olajat is bele dagasztunk.Hagyjuk a duplájára meg kelni,ekkor a tálból kiöntve kb2-3 cm vastagra nyújtom a tésztát és kiszaggatom a lángosokat. Hagyom egy kicsit ezután is egy kicsit kelni utánna már csak kikell sütni őket.Tejföllel és reszelt füstölt sajttal isteni finom.Remélem másoknak is izleni fog.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu