Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Perreyné Zsuzsa indította 14 éve
Itt a nyár a lángos szezon. Ki, hogyan készíti?
Jómagam több változatát is szoktam sütni. Témaindítónak itt 1 gyors recept:
Lusta lángos
Hozzávalók: 1 kg liszt
5 dl tej
2 dl tejföl
1 db tojás
5 dkg élesztő
1 k.kanál só
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Beleöntjük a langyosított tejet, a tejfölt, a felvert tojást. Belemorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk. Géppel, kanállal, vagy kézzel jó alaposan kikeverjük, vagy dagasztjuk, hogy lágy kenyértészta sűrűségű legyen. Hól kiolajozott nejlonszatyorba öntjük a kész masszát, és betesszük a hűtő alsó polcára. Amikor sütjük, olajos kézzel tenyérnyi darabokat szakítunk belőle. Sütni csak másnap lehet! Akár 1 hétig is eláll a hidegen. Tejföllel, sajttal, fokhagymával, bármivel nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá, meg 1 pohár hideg sört!
Ki, hogy készít lángost?
Hozzászólások eddig: 4
Balu György üzente 13 éve
Sziasztok a mi bevált lángosreceptünk:
4 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. belekeverünk 20 dkg lisztet és kovászt készítünk. A főtt burgonyát szitán áttörjük és összekeverjük a maradék liszttel (1800 gramm). Hozzáadjuk a kovászt és a maradék tejet, kevés sót. A tésztát legalább 10 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva háromszorosára kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk, majd a köröket kézzel jól kinyújtjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a zsiradékot lecsöpögtetjük. Tetszés szerint zúzott fokhagymával, vagy tejföllel, reszelt sajttal megrakva fogyasztjuk.
Mókás társaságunkkal videót is készítetünk a folyamatról nézzétek meg tanulságos:
http://www.youtube.com/user/zabamesterek#p/u/0/CyhgHK50kTU
Grabant Ágnes üzente 13 éve
Sziasztok,
Én ismerem ezt a receptet már elég rég óta, és nagyon jól bevált. Egyszerű, mégis finom lángos lesz belőle, és a hűtőben, olajos zacskóban( nyersen) tényleg sokáig eláll. Nekem nagy segítség volt amikor a gyerekeim kicsik voltak, mert este csak benyúltam a hűtőbe, és fél óra múlva készen volt a lángos. A fiúk is imádták. Volt amikor megtöltöttem egy virslivel és úgy sütöttem ki. Isteni!
Mindenkinek ajánlom kipróbálásra.
üdv, ág
Perreyné Zsuzsa üzente 13 éve
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
A mi csaaládunkban közkedvelt a lángos én a lángos árus receptet tudom eddig még mindenkinek izlett
Hozzávalók 1 kg liszt,2 közepes burgonya,5 dkg élesztő,egy teáskanál cukor,csipet só.
A burgonyát meghámozom és apróra vágom,felteszem főni. Amikor megfőtt a levét egy tálba szűrőm, amíg lehül,a burgonyát összetöröm.A lehül főzőlében elkavarom a cukrot és bele teszem az élesztőt mjad felfuttatom. Ekkor ráöntöm a lisztre és a töröt burgonyát is bele keverem,és a sót is bele adagolom.Jól kidagasztjuk közben kb.1 dl olajat is bele dagasztunk.Hagyjuk a duplájára meg kelni,ekkor a tálból kiöntve kb2-3 cm vastagra nyújtom a tésztát és kiszaggatom a lángosokat. Hagyom egy kicsit ezután is egy kicsit kelni utánna már csak kikell sütni őket.Tejföllel és reszelt füstölt sajttal isteni finom.Remélem másoknak is izleni fog.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás