Recept: Piedone hagymás babja (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2007 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 266 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 602 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2007 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 266 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 602 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2007 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 266 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 602 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2007 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 266 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 602 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Piedone hagymás babja

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 8 éve

Ki ne emlékeznék az "És megint dühbe jövünk" c. olasz filmburleszkre Terence Hillel és Bud Spencerrel? Nos, az utóbbi sokat emlegeti benne kedvenc ételét, a hagymás babot. De, hogy azt hogy csinálja, arról természetesen nem szól a film. Nos, az én felfogásom szerint ilyen a hagymás bab (Bud Spencer után nevezem Piedone hagymás babjának):

PIEDONE HAGYMÁS BABJA
Hozzávalók négy személyre:
3/4 kg. minél nagyobb szemű lóbab, 3/4 kg hagyma, 1-2 db. babérlevél, fél dl. olívaolaj, 1 teáskanál 10 fokos ecet, 1 késhegynyi szódabikarbóna, ízlés szerint só meg bors
(természetesen készíthetjük ezektől eltérő nyersanyag-mennyiségekkel is. Lényeg az, hogy a bab meg a hagyma nyerssúlyban azonos legyen).
ELKÉSZÍTÉS:
A babot puhítás céljából előző nap este beáztatjuk, és éjszakára úgy hagyjuk.
A hagymát vékony karikára vágjuk, és ráhelyezzük az olívaolajra. Kevés vizet öntünk rá, és addig forraljuk, amíg a víz elpárolog róla, sőt, egy kissé még oda is pirítjuk a hagymát. Ha ez megvan, beleöntjük az edénybe a babot, összekeverjük a hagymával, majd felengedjük annyi vízzel, hogy épp' hogy csak ellepje. Beletesszük a babérlevelet, és a szódabikarbónát (erre azért van szükség, hogy a bab hamarabb megfőjön). Ha a víz nagyon forr, vegyük takarékra a lángot. Amint a bab puha, máris kész az ebéd.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!

Hozzászólások eddig: 1

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

megyeri adrienn üzente 5 éve

Piedone fehérbabból készítette. Az ecet nem fokos, hanem %-os. Az olivaolaj felesleges, mert ilyen hőfokon minden jó elég benne, ahhoz pedig igen drága, elegendő a napraforgó olaj. Igaz, hogy a szódabikarbóna segíti a puhulást, de ront az ízén, egyébként Piedone nem használta, ha már ez a neve.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu