Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 15 éve
Ki ne emlékeznék az "És megint dühbe jövünk" c. olasz filmburleszkre Terence Hillel és Bud Spencerrel? Nos, az utóbbi sokat emlegeti benne kedvenc ételét, a hagymás babot. De, hogy azt hogy csinálja, arról természetesen nem szól a film. Nos, az én felfogásom szerint ilyen a hagymás bab (Bud Spencer után nevezem Piedone hagymás babjának):
PIEDONE HAGYMÁS BABJA
Hozzávalók négy személyre:
3/4 kg. minél nagyobb szemű lóbab, 3/4 kg hagyma, 1-2 db. babérlevél, fél dl. olívaolaj, 1 teáskanál 10 fokos ecet, 1 késhegynyi szódabikarbóna, ízlés szerint só meg bors
(természetesen készíthetjük ezektől eltérő nyersanyag-mennyiségekkel is. Lényeg az, hogy a bab meg a hagyma nyerssúlyban azonos legyen).
ELKÉSZÍTÉS:
A babot puhítás céljából előző nap este beáztatjuk, és éjszakára úgy hagyjuk.
A hagymát vékony karikára vágjuk, és ráhelyezzük az olívaolajra. Kevés vizet öntünk rá, és addig forraljuk, amíg a víz elpárolog róla, sőt, egy kissé még oda is pirítjuk a hagymát. Ha ez megvan, beleöntjük az edénybe a babot, összekeverjük a hagymával, majd felengedjük annyi vízzel, hogy épp' hogy csak ellepje. Beletesszük a babérlevelet, és a szódabikarbónát (erre azért van szükség, hogy a bab hamarabb megfőjön). Ha a víz nagyon forr, vegyük takarékra a lángot. Amint a bab puha, máris kész az ebéd.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!
Hozzászólások eddig: 1
megyeri adrienn üzente 12 éve
Piedone fehérbabból készítette. Az ecet nem fokos, hanem %-os. Az olivaolaj felesleges, mert ilyen hőfokon minden jó elég benne, ahhoz pedig igen drága, elegendő a napraforgó olaj. Igaz, hogy a szódabikarbóna segíti a puhulást, de ront az ízén, egyébként Piedone nem használta, ha már ez a neve.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás