Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 14 éve
(más gyümölcs is lehet)
30dkg. Durum liszt, 20dkg. Vaj, 1csipet kurkuma 20-25, tabletta
Édeske,sütőpor,1 csipet só, kevés víz, citrom héj és leve ősszedoldozni. Vizes kézzel a tepsibe nyomkodom, búzadarát szórok a tésztára,a tölteléket összekeverjük és rá öntjük a gyümölcsre 200 C sütjük.
Töltelék:
Fél liter joghurt, vagy tejföl 450g 1csomag vanília puding.1 csipetsó, kurkuma,
1 kanál búzadara, kicsi víz, 20-35,db. Édeske,60dkg felezett
Sárgabarack fagyasztott is lehet(nem kell kiolvasztani
Hozzászólások eddig: 27
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Pándi torta
Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 kanál édesítő
kevés rum a piskóta meglocsolásához
A meggyes krémhez:
1 doboz mélyhűtött meggy
1 csipet őrölt fahéj
1/1 citrom leve
2 evőkanál édesítő (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
1 dkg zselatin
1 zacskó vaníliás pudingpor
A csokikrémhez:
10 dkg diabetikus keserűcsokoládé
2 evőkanál édesítő
3 dl tejszín
1dkg zselatin
A sütőt bekapcsoltam 220 fokra állítva. A tojások fehérjét a sárgájától szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem a kézirobotgéppel, továbbvertem az édesítővel, majd a tojássárgájával. Ezután jött a liszt, és a kakaó, ezekkel nem vertem, hanem kanállal óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, elkevertem.
A masszát egy 28 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába simítottam, a sütőt levettem 180 fokra, és a piskótát tűpróbáig sütöttem. A sütőben hagytam kihűlni.
Közben a meggyből 4 dl vízzel kompótot főztem, édesítővel, fahéjal, a citrom levével, és hagytam kihűlni. Ezen a ponton majdnem végetért a művelet, mert a kompót olyan finom lett, hogy majdnem megettük, de megkeményítettem a szívemet, és folytattam. A meggyet kiszedtem a lábosból, a léből kb. 1 dl-ben elkevertem a pudingport és a zselatint, a többit felforraltam. Lehúztam a tűzről, és belekevertem a zselatinos pudingport, visszatettem és lassú tűzön, kevergetve krémsűrüségüre főztem, majd hozzákevertem a meggyet.
A piskótát áttettem egy 24 cm átmérőjű kapcsos, kerek tortaformába. Az a tapasztalatom, hogy a piskóta hülés közben nemcsak a magasságából, hanem a kerületéből is veszít, így jobban néz ki a végeredmény, ha kisebb formába áttesszük, és oldalt nem marad rés. Meglocsoltam kevés rummal, majd ráöntöttem a meggyes krémet.
Amíg hűlt, a csokoládét vízgőzön felolvasztottam, a másik 1 dkg zselatint felodottam egy kis vízben és felmelegítettem. A tejszínt kemény habbá vertem az édesítővel. Amikor a zselatin és a csoki már langyos volt, hozzákevertem a tejszínhabhoz, és óvatosan a már kicsit megdermedt megykrém tetejére simítottam.
2-3 órára a hűtőbe raktam. Tálaláskor a tortaformáról levettem az oldalát, és tálra csúsztattam, tejszínhabbal és meggyel díszítettem.
Pár szeletet a mélyhűtőbe raktam, remek parfé lesz belőle.
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
2010. február 1., hétfő
Csokis meggyes torta
l Hradszky Judit cukrász remek tortája
Hozzávalók:
A piskótához:
2 tojás
1 1/2 evőkanál liszt
1/2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál édesítő
meggylikőr a piskóta meglocsolásához
A meggyes krémhez:
30 dkg mélyhűtött meggy
1 csipet őrölt fahéj
1/2 citrom leve
2 evőkanál édesítő, (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
1 dkg zselatin
1 zacskó vaníliás pudingpor
A csokikrémhez:
8 dkg 70 %-os diabetikus keserűcsokoládé
2 dl tejszín
1dkg zselatin
A töltelékhez:
10 dkg mélyhűtött meggy
1 evőkanál édesítő
1 evőkanál kukoricakeményítő
fahéj
citrom
1 dl tejszín a díszítéshez
A sütőt bekapcsoltam 220 fokra állítva. A tojásokat a robotgép addig verte, amíg kb. háromszorosára nőtt a massza, ekkor továbbvertem az édesítővel, majd a lisztet és a kakaót beleszitáltam, és kanállal óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, belekevertem.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába simítottam, a sütőt levettem 180 fokra, és a piskótát tűpróbáig sütöttem. A sütőben hagytam kihűlni.
Amíg hűlt, a csokoládét vízgőzön felolvasztottam, 1 dkg zselatint feloldottam egy kis vízben és felmelegítettem. A tejszínt kemény habbá vertem az édesítővel. Amikor a zselatin és a csoki már langyos volt, hozzákevertem a tejszínhabhoz.
Közben a meggyből 7 dl vízzel kompótot főztem, édesítővel, fahéjjal, a citrom levével, és hagytam kihűlni. A meggyet kiszedtem a lábosból. A töltelékhez félretettem 2 dl kompótlét, és kb 10 dkg meggyet. 1 dl lében elkevertem a pudingport és a zselatint, a többit felforraltam. Lehúztam a tűzről, és belekevertem a zselatinos pudingport, visszatettem és lassú tűzön, kevergetve krémsűrűségűre főztem. Amikor kihűlt, elővettem a hűtőből a formát, beleszórtam a meggyet, igyekeztem igazságosan elosztani, és ráöntöttem a meggyzselét.
A piskótát meglocsoltam a meggylikőrrel, és a meggylikőrös felével a forma tetejére borítottam, és kicsit rányomkodtam. 3 órára a hűtőbe raktam.
Breuer Henrikné üzente 14 éve
Nagyon köszi a receptet, én is cukros cukros lettem. Sajnod kevés receptem van, amit mi is ehetünk.
Nagyon örülök, hogy valaki gondolt ránk is.
Timáriné Ambrus Anita üzente 14 éve
Én is nagyon köszönöm a recepteket,örűlök hogy ránk cukrosokra is gondol valaki.Már 20 éve vagyok cukorbeteg és még csak 34 éves.Magamnak nem szoktam sütni diabetikus sütiket,mert a családom nem eszi.Nekik szoktam cukrosan,abbol esetleg 1 darabot megeszek.De ezt kipróbálom,legfeljebb nem mondom meg nekik hogy diétás!
misicskarolyne marika üzente 14 éve
Imádom, csak az a baj hogy fogyokurás süti nem létezik. Cukorbetegek vagyunk a férjemmel és tulsulyosak, de amit lehet kiprobálok. Nagyon jo sütik vannak.köszi
Ongai Tiborné üzente 14 éve
Sajnos sok a cukor beteg kis Hazánkban,én is az vagyok. Ami diabetikus étel fogyasztható lenne, az nem mindig ízletes, talán mert nem fűszerezhetünk a megszokott módon. Ez a süti viszont tényleg finom. Nem ártana meg, ha több féle étel -kalória táblázattal- könyv formában kerülne forgalomba. Nagy segítség lenne a házi asszonyoknak,nekem is. Ha tudnak ilyenről szívesen vennék egyet. Köszönöm ezt a receptet.
Bihari Katalin üzente 14 éve
Hajnal László üzente 14 éve
A diétás (cukormentes) receptek felajánlását csak megköszönni tudom, a sok hasonló sorsú cukros társam nevében!
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás