Recept: Sárgabarack pite (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sárgabarack pite

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 14 éve

(más gyümölcs is lehet)

30dkg. Durum liszt, 20dkg. Vaj, 1csipet kurkuma 20-25, tabletta
Édeske,sütőpor,1 csipet só, kevés víz, citrom héj és leve ősszedoldozni. Vizes kézzel a tepsibe nyomkodom, búzadarát szórok a tésztára,a tölteléket összekeverjük és rá öntjük a gyümölcsre 200 C sütjük.


Töltelék:

Fél liter joghurt, vagy tejföl 450g 1csomag vanília puding.1 csipetsó, kurkuma,
1 kanál búzadara, kicsi víz, 20-35,db. Édeske,60dkg felezett
Sárgabarack fagyasztott is lehet(nem kell kiolvasztani

Hozzászólások eddig: 27

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Amit feltettem,diabetikus recept!(Csokis,meggyes;Pándi torta!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Pándi torta








Hozzávalók:

A piskótához:
3 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 kanál édesítő
kevés rum a piskóta meglocsolásához

A meggyes krémhez:
1 doboz mélyhűtött meggy
1 csipet őrölt fahéj
1/1 citrom leve
2 evőkanál édesítő (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
1 dkg zselatin
1 zacskó vaníliás pudingpor

A csokikrémhez:
10 dkg diabetikus keserűcsokoládé
2 evőkanál édesítő
3 dl tejszín
1dkg zselatin

A sütőt bekapcsoltam 220 fokra állítva. A tojások fehérjét a sárgájától szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem a kézirobotgéppel, továbbvertem az édesítővel, majd a tojássárgájával. Ezután jött a liszt, és a kakaó, ezekkel nem vertem, hanem kanállal óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, elkevertem.
A masszát egy 28 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába simítottam, a sütőt levettem 180 fokra, és a piskótát tűpróbáig sütöttem. A sütőben hagytam kihűlni.

Közben a meggyből 4 dl vízzel kompótot főztem, édesítővel, fahéjal, a citrom levével, és hagytam kihűlni. Ezen a ponton majdnem végetért a művelet, mert a kompót olyan finom lett, hogy majdnem megettük, de megkeményítettem a szívemet, és folytattam. A meggyet kiszedtem a lábosból, a léből kb. 1 dl-ben elkevertem a pudingport és a zselatint, a többit felforraltam. Lehúztam a tűzről, és belekevertem a zselatinos pudingport, visszatettem és lassú tűzön, kevergetve krémsűrüségüre főztem, majd hozzákevertem a meggyet.

A piskótát áttettem egy 24 cm átmérőjű kapcsos, kerek tortaformába. Az a tapasztalatom, hogy a piskóta hülés közben nemcsak a magasságából, hanem a kerületéből is veszít, így jobban néz ki a végeredmény, ha kisebb formába áttesszük, és oldalt nem marad rés. Meglocsoltam kevés rummal, majd ráöntöttem a meggyes krémet.
Amíg hűlt, a csokoládét vízgőzön felolvasztottam, a másik 1 dkg zselatint felodottam egy kis vízben és felmelegítettem. A tejszínt kemény habbá vertem az édesítővel. Amikor a zselatin és a csoki már langyos volt, hozzákevertem a tejszínhabhoz, és óvatosan a már kicsit megdermedt megykrém tetejére simítottam.
2-3 órára a hűtőbe raktam. Tálaláskor a tortaformáról levettem az oldalát, és tálra csúsztattam, tejszínhabbal és meggyel díszítettem.
Pár szeletet a mélyhűtőbe raktam, remek parfé lesz belőle.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

2010. február 1., hétfő
Csokis meggyes torta



l Hradszky Judit cukrász remek tortája





Hozzávalók:
A piskótához:
2 tojás
1 1/2 evőkanál liszt
1/2 evőkanál kakaópor

1 evőkanál édesítő
meggylikőr a piskóta meglocsolásához

A meggyes krémhez:
30 dkg mélyhűtött meggy
1 csipet őrölt fahéj
1/2 citrom leve
2 evőkanál édesítő, (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
1 dkg zselatin
1 zacskó vaníliás pudingpor

A csokikrémhez:
8 dkg 70 %-os diabetikus keserűcsokoládé
2 dl tejszín
1dkg zselatin

A töltelékhez:


10 dkg mélyhűtött meggy
1 evőkanál édesítő
1 evőkanál kukoricakeményítő

fahéj
citrom

1 dl tejszín a díszítéshez


A sütőt bekapcsoltam 220 fokra állítva. A tojásokat a robotgép addig verte, amíg kb. háromszorosára nőtt a massza, ekkor továbbvertem az édesítővel, majd a lisztet és a kakaót beleszitáltam, és kanállal óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, belekevertem.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába simítottam, a sütőt levettem 180 fokra, és a piskótát tűpróbáig sütöttem. A sütőben hagytam kihűlni.


Amíg hűlt, a csokoládét vízgőzön felolvasztottam, 1 dkg zselatint feloldottam egy kis vízben és felmelegítettem. A tejszínt kemény habbá vertem az édesítővel. Amikor a zselatin és a csoki már langyos volt, hozzákevertem a tejszínhabhoz.





Közben a meggyből 7 dl vízzel kompótot főztem, édesítővel, fahéjjal, a citrom levével, és hagytam kihűlni. A meggyet kiszedtem a lábosból. A töltelékhez félretettem 2 dl kompótlét, és kb 10 dkg meggyet. 1 dl lében elkevertem a pudingport és a zselatint, a többit felforraltam. Lehúztam a tűzről, és belekevertem a zselatinos pudingport, visszatettem és lassú tűzön, kevergetve krémsűrűségűre főztem. Amikor kihűlt, elővettem a hűtőből a formát, beleszórtam a meggyet, igyekeztem igazságosan elosztani, és ráöntöttem a meggyzselét.

A piskótát meglocsoltam a meggylikőrrel, és a meggylikőrös felével a forma tetejére borítottam, és kicsit rányomkodtam. 3 órára a hűtőbe raktam.

Válasz

Breuer Henrikné üzente 14 éve

Nagyon köszi a receptet, én is cukros cukros lettem. Sajnod kevés receptem van, amit mi is ehetünk.
Nagyon örülök, hogy valaki gondolt ránk is.

Válasz

Timáriné Ambrus Anita üzente 14 éve

Én is nagyon köszönöm a recepteket,örűlök hogy ránk cukrosokra is gondol valaki.Már 20 éve vagyok cukorbeteg és még csak 34 éves.Magamnak nem szoktam sütni diabetikus sütiket,mert a családom nem eszi.Nekik szoktam cukrosan,abbol esetleg 1 darabot megeszek.De ezt kipróbálom,legfeljebb nem mondom meg nekik hogy diétás!

Válasz

misicskarolyne marika üzente 14 éve

Imádom, csak az a baj hogy fogyokurás süti nem létezik. Cukorbetegek vagyunk a férjemmel és tulsulyosak, de amit lehet kiprobálok. Nagyon jo sütik vannak.köszi

Válasz

Ongai Tiborné üzente 14 éve

Sajnos sok a cukor beteg kis Hazánkban,én is az vagyok. Ami diabetikus étel fogyasztható lenne, az nem mindig ízletes, talán mert nem fűszerezhetünk a megszokott módon. Ez a süti viszont tényleg finom. Nem ártana meg, ha több féle étel -kalória táblázattal- könyv formában kerülne forgalomba. Nagy segítség lenne a házi asszonyoknak,nekem is. Ha tudnak ilyenről szívesen vennék egyet. Köszönöm ezt a receptet.

Válasz

Bihari Katalin üzente 14 éve

Nagyon megkoszonom,hogy neha rank is gondoltok.Ki fogom probalni.

Válasz

Hajnal László üzente 14 éve

A diétás (cukormentes) receptek felajánlását csak megköszönni tudom, a sok hasonló sorsú cukros társam nevében!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Más sütim is van cukrosoknak és Candidásoknak, ha lesz, időm felrakom.

29780_7ea6f38c69e3_s

Sárgabarackos pite.jpg

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Bakonyi_gombas_hus_2190949_7008_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu