Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Receptgyűjtés Klub vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Receptgyűjtés Klub vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Receptgyűjtés Klub vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Receptgyűjtés Klub vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
 
Bejelentkezés
Ezt a témát Szél Katalin indította 15 éve
Tojás- és tejmentes muffin
Hozzávalók: 
14 dkg teljes kiőrlésű liszt
12 dkg zabpehely vagy müzli
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 banán (botmixerrel péppé keverve)
2 evőkanál méz
0.8 dl olaj
0.5 dl almalé
Elkészítése:
A száraz összetevőket és a folyékonyakat két külön edényben elkeverjük, majd összeöntjük és így is elkeverjük. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20 percig sül.
Ez lényegében a banános muffin tojásmentes változata.
Hozzászólások eddig: 2
Szél Katalin üzente 15 éve
Almás minimuffin - non plus ultra (tejmentes)
Hozzávalók (48 db):
20 dkg tejmentes margarin (pl. kocka LIGA)
12 dkg cukor
3 tojás
15 dkg rétesliszt
5 dkg teljeskiörlésű liszt
1/2 csomag sütőpor
1 tk őrölt fahéj
csipet só
1 dl víz
2 nagy, vagy 3 kicsi alma, nagylyukú reszelőn lereszelve
Elkészítés:
A margarint a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzádjuk a tojásokat, azokkal is jól elkeverjük. A tetejére öntjük a kétféle lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd beleforgatjuk a tojásos masszába. Végül hozzáadjuk a lisztet és az almát is, elkeverjük, és a muffinformába kanalazzuk (én szoktam hozzá papírformát használni, ha nem használunk, kenjünk ki alaposan margarinnal a formát).
180 fokra előmelegített sütőben 18 percig sütjük. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
Szél Katalin üzente 15 éve
Müzlis muffin
Hozzávalók: 
4 tojás, 
40 dkg barnacukor, 
4 dl vörösbor, 
40 dkg liszt, 
csipet sütőpor, 
1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék, 
20 dkg müzli, 
40 dkg magozott aszalt szilva, 
vaj (a formák kikenéséhez), 
3 dl étolaj. 
Elkészítés: 
2 egész muffinformát használunk, melyből 24 db muffint kapunk. Az egész tojásokat és a 40 dkg barnacukrot habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntünk 3 dl étolajat és 4 dl vörösbort. 
Belekeverjük a lisztet és a csipetnyi sütőport, ízesítjük a mézeskalács-fűszerkeverékkel. A masszához hozzádolgozzuk a müzlit és az aszalt szilvát. 6-8 órát hűtőben pihentetjük. Kétszer- háromszor átkeverjük. Végül a formákat kivajazzuk, beletöltjük a masszát, majd 180 °C-on 30 percet sütjük. 
Elkészítési idő: 50 perc
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás