Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Szél Katalin indította 14 éve
Tojás- és tejmentes muffin
Hozzávalók:
14 dkg teljes kiőrlésű liszt
12 dkg zabpehely vagy müzli
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 banán (botmixerrel péppé keverve)
2 evőkanál méz
0.8 dl olaj
0.5 dl almalé
Elkészítése:
A száraz összetevőket és a folyékonyakat két külön edényben elkeverjük, majd összeöntjük és így is elkeverjük. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20 percig sül.
Ez lényegében a banános muffin tojásmentes változata.
Hozzászólások eddig: 2
Szél Katalin üzente 14 éve
Almás minimuffin - non plus ultra (tejmentes)
Hozzávalók (48 db):
20 dkg tejmentes margarin (pl. kocka LIGA)
12 dkg cukor
3 tojás
15 dkg rétesliszt
5 dkg teljeskiörlésű liszt
1/2 csomag sütőpor
1 tk őrölt fahéj
csipet só
1 dl víz
2 nagy, vagy 3 kicsi alma, nagylyukú reszelőn lereszelve
Elkészítés:
A margarint a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzádjuk a tojásokat, azokkal is jól elkeverjük. A tetejére öntjük a kétféle lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd beleforgatjuk a tojásos masszába. Végül hozzáadjuk a lisztet és az almát is, elkeverjük, és a muffinformába kanalazzuk (én szoktam hozzá papírformát használni, ha nem használunk, kenjünk ki alaposan margarinnal a formát).
180 fokra előmelegített sütőben 18 percig sütjük. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
Szél Katalin üzente 14 éve
Müzlis muffin
Hozzávalók:
4 tojás,
40 dkg barnacukor,
4 dl vörösbor,
40 dkg liszt,
csipet sütőpor,
1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék,
20 dkg müzli,
40 dkg magozott aszalt szilva,
vaj (a formák kikenéséhez),
3 dl étolaj.
Elkészítés:
2 egész muffinformát használunk, melyből 24 db muffint kapunk. Az egész tojásokat és a 40 dkg barnacukrot habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntünk 3 dl étolajat és 4 dl vörösbort.
Belekeverjük a lisztet és a csipetnyi sütőport, ízesítjük a mézeskalács-fűszerkeverékkel. A masszához hozzádolgozzuk a müzlit és az aszalt szilvát. 6-8 órát hűtőben pihentetjük. Kétszer- háromszor átkeverjük. Végül a formákat kivajazzuk, beletöltjük a masszát, majd 180 °C-on 30 percet sütjük.
Elkészítési idő: 50 perc
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás