Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha szeretted a pástétomos, aszpikos, kocsonyás ételeket, akkor ezt is szeretni fogod, ráadásul ez élő, enzimben gazdag, nagyon egyszerű elkészíteni!
Hozzávalók:
Kelkáposzta, paprika, paradicsom, vöröshagyma, fokhagyma, aprítógépben ledarálva, pépesre. Ehhez keverek darált lenmagot, ez lehet barna vagy arany. Beízesítem zeller zölddel, vagy szárított zellersóval, fehérborssal, szerecsendióval, fahéjjal, gyömbérrel, sóval, kevés kardamommal.
Egy pudingos állagot kapunk. Amolyan kocsonyás, aszpikos állag. Ezt formázhatjuk.
Tipp: Ha friss zeller zöldet teszünk hozzá, akkor már az aprítás folyamatában tegyük bele.
Himalája vagy Parajdi sót használjunk.
A kelkáposzta legyen az uralkodó alap. Érdemes kétszer annyit beletenni, mint paprikából, és paradicsomból.
Minél lédúsabb paradicsomot használunk, annál habosabb, aszpikosabb állagot kapunk, hiszen ebben ivódik fel majd a darált lenmag.
Egészségre gyakorolt hatása:
Kelkáposzta: Káposzta jelentős C-vitamin, K, B1, E, vas, és kálcium forrás. Természetes antibiotikum, és rákmegelőző hatású.
A paprikában megtalálható: A-provitamin (karotin), B1-, B2-, C- és B6, P - vitamin, valamint folsav. A C - vitamintartalma jelentős. Étvágygerjesztő, izzasztó, és vizelethajtó. A hegyes, zöldpaprikák gazdagabbak C-vitaminban. Gazdag káliumban. A kapszaicin nevű alkaloida adja a csípős ízét. Gyulladás csökkentő, antioxidáns. Fokozza a nyálképződést, és elősegítheti a nyugtató neuropeptidek (enkefalinok, endorfinok) kibocsátását az agyban. Étvágyjavító, emésztést elősegítő. Csökkenti a vérnyomást.
Tudni szeretnéd, hogyan javítja az egészségedet a többi zöldség és fűszer?
Akkor kattints IDE és olvasd tovább!
Hogyan készíts még több egészséges, gyógyító, energiát adó receptet?
Látogass el a weboldalamra,blogomra és segítek Neked!
Ha teszik a recept oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Deliné Mátyus Krisztina írta 1 hónapja a(z) Püspökkenyér képhez:
Szia! Még csak most bukkantam erre a receptre....
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Lenmagos fasírozott, salátával
Videó - Mit, mivel, hogyan készítsek?
Tökös ételek, receptek, videók, filmek
Férfi hét videók