Recept: Szeretettel küldöm mindenkinek!

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szeretettel küldöm mindenkinek!

13 éve | [Törölt felhasználó] | 28 hozzászólás

Fűszervaj készítése házilag!
Ha már unalmasnak találjuk a vajas kenyeret, a boltban előre gyártott vajkrémet, vagy elegünk van a különböző mesterséges ízesítőkkel és ízfokozókkal gazdagított szendvicskrémekből, akkor ne habozzuk magunk házilag elkészíteni szendvicsünk „koronáját.” A fűszervajat nem csak kenyéren, pirítóson lehet fogyasztani, hanem főtt, forró kukoricára is kenhetjük (Németországban szinte hagyomány), valamint tölthetjük húsokba (kijevi csirkemell), vagy tálalhatjuk a főétel mellé és tetejére.Íme, néhány fűszervaj-recept, a klasszikustól a pikánsig, házilag elkészítve.


A klasszikus, zöld fűszervaj

Tegyünk egy tálba 10-15 dekányi puha teavajat, márkázott, vagy házi vajat. Aprítsunk fel friss petrezselymet, snidlinget, bazsalikomot (más fűszert is tehetünk még bele: oregano, tárkony, rozmaring stb.).

Adhatunk hozzá pár gerezd frissen nyomott fokhagymát, vagy nagyon apróra darabolt vöröshagymát.

Az egészet összekeverjük, és vizes kézzel alufóliába helyezzük, majd hengert formálunk belőle. A fólia két végét összecsavarjuk, és a vajat a hűtőbe vagy egy-két órára a mélyhűtőbe tesszük, jól kihűtjük. (A legjobb, ha egy egész éjszakán át a hidegben van, mert akkor érnek össze igazán az ízek!)

Ha szendvicsre kerül, tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, ha frissen sültre tesszük, hidegen vágjunk egy centis darabokat belőle és tegyük a forró ételre.

Pikáns fűszervaj I.

Ugyanúgy járunk el, mint az előző receptnél. A kész masszához adunk még sót, borsot, citromlevet, és ha szeretjük a csípőset, egy kis cayenne-borsot vagy őrölt chili paprikát.

Pikáns fűszervaj II.

A chilis, sós, borsos, zöldfűszeres vajhoz (citromlé nincs benne) juhtúrót adunk. A juhtúrótól egy kicsit ízesebb, karakteresebb lesz az aromája.

Aszalt paradicsomos

Húsz-huszonöt dekányi vajhoz adjunk előzőleg olajba áztatott, kb. 4-6 darab aszalt paradicsomot (olajban eltéve, készen is lehet kapni). A paradicsomot finomra, vagy durvára vágjuk – ízlés szerint – és a puha vajhoz adjunk. Megsózzuk, megborsozzuk és frissen vágott bazsalikommal fűszerezzük. (A bazsalikom lehet szárított is, de a friss levelek finomabb, frissebb ízvilágot kölcsönöznek a vajnak.)

Alufóliába hengerezzük, kifagyasztjuk.


Diós / mogyorós

Serpenyőben, olaj nélkül pirítsunk meg egy- vagy kétmaroknyi diót, mogyorót, vagy kesudiót (mandula is lehet, mellyel rendkívül finom lesz). Hagyjuk kihűlni, majd daráljuk le. Ha egy-egy édesre pirult magra szeretnénk ráharapni, akkor csak vágjuk durvára. A szobahőmérsékletű vajhoz adjuk. Minimálisan sózzuk, borsozzuk, majd hűtjük.

A fűszervaj az egyik leghálásabb recept a világon: hiszen saját kedvünk és ízlésünk szerint azt teszünk hozzá, amit csak szeretnénk. Az előbbi változatokon felül gazdagíthatjuk még póréhagymával, gombával, sajttal, és csak a fantázia szabhat határt, még mivel. Legyünk bátrak és merjünk alkotni!

Címkék: Üdvözlettel!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Naszné Mária üzente 13 éve

nagyon finomak és változatosak,köszi

Válasz

Eszes Katalin üzente 13 éve

Köszönöm az ötletes receptet. Tuti, hogy kifogom próbálni. Szép napot! :)

Válasz

Boros Anikó üzente 13 éve

Én ritkán eszem vajat, de a családom igen ezért biztosan elfogom késziteni nekik ,mert biztos, hogy nagyon finom.

Válasz

Németh Béláné Irén üzente 13 éve

Köszönöm,biztosan nagyon finom,kifogom próbálni szeretem a zöld fűszeres dolgokat.Irén.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm szépen, egész biztos elkészítem, nagyon jó ötletnek tartom. Inkább házilag csinálom, minthogy a sok tartósítószeres dolgot megvegyem.Sok mindenem megterem a kertben, bátran kísérletezhetek.. Köszönöm, szép estét kívánok: Icus

Válasz

Ligeti Sándorné üzente 13 éve

Nagyon szépen köszönöm,kifogom próbálni.
Mindenkinek szép napot kívánok.
Kati.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szuper ötlet, köszönöm! Házi vajat szoktam a piacon venni és bár diétázom,
a családtagok számára tényleg változatos, reggeli ötlet, olcsóbb is mint a bolti vajkrémek, és ami a lényeg, nincs benne egy csomó E-betűs állományjavító, mert a fagyasztással kikerülhető. A vajat meg így is úgy is ki kell venni előre a hűtőből a kenhetőség miatt! Jó, hogy összegyűjtve küldted, köszi!

Válasz

Grünfelder Ida üzente 13 éve

Nagyon köszönöm az ötleteket. Eddig csak a zöld fűszert használtam, de kipróbálom a diót is.
Szép napot kívánok.

Válasz

Varga Henriett üzente 13 éve

Nagyon jól hangzik,köszönöm!

Válasz

Sebők Róbert üzente 13 éve

Nagyon finom kipróbáltam.Köszönöm.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu