Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A klasszikus, zöld fűszervaj
Tegyünk egy tálba 10-15 dekányi puha teavajat, márkázott, vagy
házi vajat. Aprítsunk fel friss petrezselymet, snidlinget, bazsalikomot
(más fűszert is tehetünk még bele: oregano, tárkony, rozmaring stb.).
Adhatunk hozzá pár gerezd frissen nyomott fokhagymát, vagy nagyon apróra darabolt vöröshagymát.
Az egészet összekeverjük, és vizes kézzel alufóliába helyezzük, majd hengert formálunk belőle. A fólia két végét összecsavarjuk, és a vajat a hűtőbe vagy egy-két órára a mélyhűtőbe tesszük, jól kihűtjük. (A legjobb, ha egy egész éjszakán át a hidegben van, mert akkor érnek össze igazán az ízek!)
Ha szendvicsre kerül, tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, ha frissen sültre tesszük, hidegen vágjunk egy centis darabokat belőle és tegyük a forró ételre.
Pikáns fűszervaj I.
Ugyanúgy járunk el, mint az előző receptnél. A kész masszához adunk még sót, borsot, citromlevet, és ha szeretjük a csípőset, egy kis cayenne-borsot vagy őrölt chili paprikát.
Pikáns fűszervaj II.
A chilis, sós, borsos, zöldfűszeres vajhoz (citromlé nincs benne) juhtúrót adunk. A juhtúrótól egy kicsit ízesebb, karakteresebb lesz az aromája.
Aszalt paradicsomos
Húsz-huszonöt dekányi vajhoz adjunk előzőleg olajba áztatott, kb. 4-6 darab aszalt paradicsomot (olajban eltéve, készen is lehet kapni). A paradicsomot finomra, vagy durvára vágjuk – ízlés szerint – és a puha vajhoz adjunk. Megsózzuk, megborsozzuk és frissen vágott bazsalikommal fűszerezzük. (A bazsalikom lehet szárított is, de a friss levelek finomabb, frissebb ízvilágot kölcsönöznek a vajnak.)
Alufóliába hengerezzük, kifagyasztjuk.
Diós / mogyorós
Serpenyőben, olaj nélkül pirítsunk meg egy- vagy kétmaroknyi diót, mogyorót, vagy kesudiót (mandula is lehet, mellyel rendkívül finom lesz). Hagyjuk kihűlni, majd daráljuk le. Ha egy-egy édesre pirult magra szeretnénk ráharapni, akkor csak vágjuk durvára. A szobahőmérsékletű vajhoz adjuk. Minimálisan sózzuk, borsozzuk, majd hűtjük.
A fűszervaj az egyik leghálásabb recept a világon: hiszen saját kedvünk és ízlésünk szerint azt teszünk hozzá, amit csak szeretnénk. Az előbbi változatokon felül gazdagíthatjuk még póréhagymával, gombával, sajttal, és csak a fantázia szabhat határt, még mivel. Legyünk bátrak és merjünk alkotni!
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!