Recept: Dobos (18 lapos) (kép)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Dobos (18 lapos)

DOBOS TORTÁM.RECEPTJE. //11 tojást, szétválasztani,sárgáját a fehérjétöl, a fehérjét felverni, amikor jó kemény bele teszek 11 kanál kristály cukrot, azzal még jó keményre kell felverni ha kész akkor fözökanálal belekeverem a tojások sárgáját és a 11 kanál lisztet ezzt finoman össze keverni és lassan sütögetni. Nekem van ehez veló pléből lap sütöm ami meg könnyiti a sütést. 24-cm átméröjü, aminek van egy kicsi kis széle épp annyi amire szükség van, 4- darab van belöle ami ketö be fér a sütömbe addig elkészítem a másik kettőt, meg zsirozom és meg lisztezem és szép vékonyan rá kenem. Nagy a rutinom ugyan is sok-sok dobost már meg sütötem a lakodalmakban is évek során, ez is eladásra készült. A 11 tojásból 18 lapnak kell ki jönni. NÁLUNK EZ IGY SZOKÁS, 16 LAPOSTOL KEVESEBB LAPOT MI ERRE NEM TESZÜNK. Amikor kész a sütés szép sárgára van sütve könnyen le jön a pléröl lehet ujra zsírozni és lisztezni nem kell minden lap után el mosni. Utánna jön a krém:egy nagyobb edénybe teszek vizet és forralom és bele illö üveg tálat vagy pléból tálat fogok ami belle ér a vizbe. 10 -tojást fogok és mikszerel öt percig keverem, ütána bele teszem a 60 deka kristálycukrot, és igy még öt percig keverem akkor teszem bele a vizbe ami javában forr és igy keverem fél orát annyi kell hogy jó krém legyen belöle. ( Ha lagzira készicsük akkor egyszerre 30 tojást is vernek az asszonyok, ugyan is nálunk még szokás a nagy lakodalmas készités az én fiam lagziára (30 dobos készült).Ha letelt a fél ora akkor félre tenni és hütteni néha meg keverem lassan.Amig hül a krém addig kikeverek 2 és fél margarint, de adigra 2 tábla csokit fel olvasztok és a margarinhoz keverem nem kell félni nem olvassza meg a margarint ,(nem akkarok reklámot csínálni de legjobb csoki a Lidl-ben van ami a tortába való.)amikor kihült a kém lassan bele keverem a csokis margarint és akkor már nem kimélem mikszerrel öt pecig még jó allaposan át dolgozom ha hig egy kicsit akkor lehütöm egy kicsit és akkor könnyebb vele dolgozni, amikor megkentem a lapokat és szépen körül símitottam azt is egy kis hideg vizbe mártott késsel, de a leg szebb lapot félre teszem arra teszem a cukor mászt . 7- kanál kristálycukrot palacsinta sütöben fel olvasztok egy-két csöp ecetet meg egy mogyoronyi margarint teszek bele .( Mi ilyen sötétre csináljuk erre felénk) Akkor fogok 2 tojás fehérjét egy kis lábasba bele teszem és hidegen verem addig amig nem lesz kemény akkor 6 kanál kristálycukrot tezsek bele és igy is verem addig amig nagyon kemény nem lessz teszek belle 2 csöp ecetet és attol keményebb lesz, akkor bele teszem szintén forro vizbe és ugy verem amig nem látom szép fényesnek de arra is kell ügyelni nehogy meg kristályosodjon . ( Lehet hogy sok a dolog vele de jobb mint a pudingos krém nálunk minden nagyobb ünnepre ilyen készül.))Ha valamit nem értetek csak kérdezetek szívesen válaszolok.Üdvözlök mindenkit Horvátországból, Csúzáról, /Suza/.Sziaztok. Ilonka.

tortáim torták

Látta 1426 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szabó Istvánné üzente 11 éve

Nagyon szépek a tortáid Ilonka,nagyon ügyes vagy!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Bakonyi_gombas_hus_2190949_7008_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu