Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Diós piskótás pettyes linzer
Hozzávalók:
Linzerhez:
40 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 db tojás
szükség szerint tejföl
5 ek házi baracklekvár
A diós piskótához:
8 db tojás
8 ek. cukor
8 ek. liszt
1 csomag sütőpor
8 ek. étolaj
8 ek. darált dió
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, bele morzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk
A tésztából 1/3 részt elveszünk.
A nagyobb részt 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, szilikonos sütőpapírral fedett tepsibe nyújtjuk. Tetejét megkenjük vastagon lekvárral.
A piskótához a tojásokat ketté választjuk.
Sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, bele keverjük a sütőporral dióval elvegyített lisztet ,végül a fehérjékből felvert kemény habot.
Az így kapott masszát ráöntjük a lekvárral megkent linzer tésztára.
A maradék linzerből rudakat sodrunk, amit piskóta tetején rácsosan elosztjuk, majd s 180 fokon kb 45 percig ütjük.
Tepsi méret:23×34 cm
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!