Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8017 fő
  • Képek - 1934 db
  • Videók - 384 db
  • Blogbejegyzések - 227 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 379 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8017 fő
  • Képek - 1934 db
  • Videók - 384 db
  • Blogbejegyzések - 227 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 379 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8017 fő
  • Képek - 1934 db
  • Videók - 384 db
  • Blogbejegyzések - 227 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 379 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8017 fő
  • Képek - 1934 db
  • Videók - 384 db
  • Blogbejegyzések - 227 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 379 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

PIZZÁK

pizza

ALAPRECEPTEK
Pizzatészta
A pizza lelke a tészta, ügyeljünk rá, hogy az alja jó ropogós legyen, a belseje viszont
könny_ és puha!
10 dkg sima és 20 dkg grízes lisztet összekeverünk. A lisztbe egy kis mélyedést
készítünk, ebbe morzsolunk 2 dkg éleszt_t. Egy kevés langyos vízzel kovászt készítünk
és ruhával letakarva meleg helyen tartva megvárjuk, amíg az éleszt_ felfut. 1 dl étolajat -
lehet_leg olívaolajat -, sót, reszelt gyömbért és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy
fánktészta s_r_ség_ tésztánál kicsit keményebb tésztát kapjunk. Ruhával letakarva
megkelesztjük.
Többféle módon készíthetjük el_ a sütésre:
a./ A legegyszer_bb, ha egy vékonyan kiolajozott süt_tepsibe nyújtjuk, így kocka alakú
pizzákat kapunk.
b./ A másik variáció: egy vagy több adagos kerek lapokat nyújtunk a tésztából, ekkor a
végén cikkekre vághatjuk a pizzát.
c./ A harmadik esetben is kerek pizzát készítünk, csak az a különbség, hogy egy alacsony
perem_ kerek süt_formába nyújtjuk a tésztát.
Pizzamártás (sugo) 1.
5 dkg finomra vágott hagymát 0,5 dl olajban megpárolunk, hozzáadunk 2-3 cikk zúzott
fokhagymát, 7 dkg (1 kis doboz) paradicsompürét, sót, _rölt feketeborsot, reszelt
gyömbért.
Az egészet jól lepirítjuk, felöntjük vízzel és jól kiforraljuk. A víz mennyiségét úgy kell
meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás legyen adagonként. Ha nagyon savanyú, egy kevés
cukrot is adhatunk hozzá. (Ha egy adott pizzához valamilyen egyéni ízesítés kell, azt
mindig ott jelezzük. Ha a pizzához valamilyen alapanyagot külön meg kell, hogy
f_zzünk, a f_z_levét esetleg felhasználhatjuk a víz helyett.)
Pizzamártás (sugo) 2.
30 dkg paradicsomot leforrázzuk, meg- hámozzuk és apróra vágjuk (turmixgép- pel is
összetörhetjük). Egy kevés vízzel jól kiforraljuk. Sóval, _rölt feketeborssal, reszelt
gyömbérrel és delikáttal ízesítjük. Jól kiforraljuk. Ha ezt a készítési módot választjuk,
akkor is 1 dl mártás kell ada- gonként.
Négy évszak pizza
A sugót a tésztára terítjük, 8 dkg trap- pista sajtot szórunk rá. El_f_zött brokko- lit,
kukoricát, metéltre vágott sonkát és szeletelt nyers gombát sávonként tesz- szük a
tésztára. Ügyeljünk arra, hogy minden szükséges anyag kerüljön az adagokba!
Oreganóval megszórjuk és süt_ben megsütjük.
Vegetáriánus pizza
A sugót a tésztára terítjük, 8 dkg trap- pista sajtot szórunk rá. Nyers szeletelt gombát,
f_tt kukoricát, zöldborsót, spárgát, brokkolit, olívabogyót teszünk rá. Oreganóval
ízesítjük és süt_ben megsütjük.

Látta 7476 ember.

Értékeld!

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

NAGY DANI GABOR üzente 4 éve

Boldog szűlinapot! Ha kell le lehet tőlteni az egész recepteket innen: http://data.hu/get/2065610/101_pizzanak_a_receptje.pdf.html ,az Ingyenes letöltést, kell hasznalni!

Válasz

Borbély Piroska üzente 4 éve

Ezt hamarosan kipróbálom...!! :) köszi!! :) a gondolataimban olvastááááál!! :)

Válasz

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu