Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
ALAPRECEPTEK
Pizzatészta
A pizza lelke a tészta, ügyeljünk rá, hogy az alja jó ropogós legyen, a belseje viszont
könny_ és puha!
10 dkg sima és 20 dkg grízes lisztet összekeverünk. A lisztbe egy kis mélyedést
készítünk, ebbe morzsolunk 2 dkg éleszt_t. Egy kevés langyos vízzel kovászt készítünk
és ruhával letakarva meleg helyen tartva megvárjuk, amíg az éleszt_ felfut. 1 dl étolajat -
lehet_leg olívaolajat -, sót, reszelt gyömbért és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy
fánktészta s_r_ség_ tésztánál kicsit keményebb tésztát kapjunk. Ruhával letakarva
megkelesztjük.
Többféle módon készíthetjük el_ a sütésre:
a./ A legegyszer_bb, ha egy vékonyan kiolajozott süt_tepsibe nyújtjuk, így kocka alakú
pizzákat kapunk.
b./ A másik variáció: egy vagy több adagos kerek lapokat nyújtunk a tésztából, ekkor a
végén cikkekre vághatjuk a pizzát.
c./ A harmadik esetben is kerek pizzát készítünk, csak az a különbség, hogy egy alacsony
perem_ kerek süt_formába nyújtjuk a tésztát.
Pizzamártás (sugo) 1.
5 dkg finomra vágott hagymát 0,5 dl olajban megpárolunk, hozzáadunk 2-3 cikk zúzott
fokhagymát, 7 dkg (1 kis doboz) paradicsompürét, sót, _rölt feketeborsot, reszelt
gyömbért.
Az egészet jól lepirítjuk, felöntjük vízzel és jól kiforraljuk. A víz mennyiségét úgy kell
meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás legyen adagonként. Ha nagyon savanyú, egy kevés
cukrot is adhatunk hozzá. (Ha egy adott pizzához valamilyen egyéni ízesítés kell, azt
mindig ott jelezzük. Ha a pizzához valamilyen alapanyagot külön meg kell, hogy
f_zzünk, a f_z_levét esetleg felhasználhatjuk a víz helyett.)
Pizzamártás (sugo) 2.
30 dkg paradicsomot leforrázzuk, meg- hámozzuk és apróra vágjuk (turmixgép- pel is
összetörhetjük). Egy kevés vízzel jól kiforraljuk. Sóval, _rölt feketeborssal, reszelt
gyömbérrel és delikáttal ízesítjük. Jól kiforraljuk. Ha ezt a készítési módot választjuk,
akkor is 1 dl mártás kell ada- gonként.
Négy évszak pizza
A sugót a tésztára terítjük, 8 dkg trap- pista sajtot szórunk rá. El_f_zött brokko- lit,
kukoricát, metéltre vágott sonkát és szeletelt nyers gombát sávonként tesz- szük a
tésztára. Ügyeljünk arra, hogy minden szükséges anyag kerüljön az adagokba!
Oreganóval megszórjuk és süt_ben megsütjük.
Vegetáriánus pizza
A sugót a tésztára terítjük, 8 dkg trap- pista sajtot szórunk rá. Nyers szeletelt gombát,
f_tt kukoricát, zöldborsót, spárgát, brokkolit, olívabogyót teszünk rá. Oreganóval
ízesítjük és süt_ben megsütjük.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!