Recept: Elefánt könycsepp (kép)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Elefánt könycsepp

Hozzávalók a tésztához:
6 db tojás, 6 evőkanál kr.cukor, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor. A tojást a cukorral fehéredésig kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, miután ezt is összekevertük a kakaóport, és alaposan összedolgozzuk. Zsirpapirral bélelt tepsiben tüpróbáig sütjük. Miután megsült hagyjuk teljesen kihülni.
Krém:
1 db margarin, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 gesztenye massza, 1 stampó rum, vagy 1 kis üveg rumaroma. Mindezt alaposan kikeverjük, a kihült tésztát megkenjük vele, 2 db banánt egymás mellé helyezünk és az egészet a zsirpapirral feltekerjük.
Ha szebbé, ünepiesebbé akarjuk tenni, olvasztott étcsokoládéval bevonjuk, és srégan szeleteljük.
Készithetjük (főzős) vanilia pudinggal elkevert vaj, cukor, kakaópor banán (az előzőek szerint)
Vagy 1 csomag tehéntúró, 1 db margarin, 20 dkg p.cukor, 1 csomag v.pudingpor (3 dl tejben megfőzni) összekeverni, ezt is lehet banánnal, vagy lecseoegtetett meggyel megszórni, föltekerni.
Családom kedvence. Gyorsan, rövid idő alatt elkészithető, és nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!

torták

Látta 2248 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Budai Zsuzsanna üzente 14 éve

Ha közvetlenül sütés után csavarom föl tötedezik, ha teljesen kihül szépen föl lehet a zsirpapir segitségével tekerni, először az egyik oldalról szoktam, aztán a másikról. Eztán kisimitom, rá a krémet, banánt és visszatekerem a zsirpapirral együtt, és igy teszem be a hütőbe pár órára, hogy a krém megdermedjen benne. Magam tapasztaltam ki, ha melegen tekerem töredezik, ha hidegen, csodás tekercsem van. :) Remélem csupa jó tapasztalatod lesz, ha kipróbálod, én hetente 2-szer is elkészitem a túrós, és gesztenyés változatát, mert imádja a családom (6 személy). Sok sikert drága Jutka! :)

Válasz

Molnár Jutka üzente 14 éve

Kedves Zsuzsa! Ezt a tésztát nem kell felcsavarni ha megsült?, Hidegen is ilyen rud alakuvá lehet tekerni?, Szeretném megsütni,de ez még érdekelne. Köszi,és szép napot!!

Válasz

Budai Zsuzsanna üzente 14 éve

Leirtam :) :) :)

Válasz

Kiss Kata üzente 14 éve

könnyezem a receptért:)))

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu