Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók 6 személyre:
15 dkg vaj vagy sütőmargarin,
2 dl cukor,
3 tojás,
1,5 kiskanál sütőpor,
4 dl finomliszt,
1 dl tejszín
A töltelékhez:
10 dkg dió,
1,5 dl barna cukor (kristálycukor is lehet),
1,5 kiskanál őrölt fahéj,
2 evőkanál finomliszt,
2 evőkanál erős fekete kávé,
5 dkg vaj
A forma kikenéséhez:
vaj,
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor teljesen föloldódik benne. A tojásokat egyesével beledolgozzuk. A sütőport a lisztbe forgatjuk, a tejszínnel együtt az előzőekhez adjuk. A diót durvára vágjuk, a barna cukorral, a fahéjjal, a liszttel, a kávéval meg az olvasztott vajjal összekeverjük. A tésztát egy 1,5 literes, kivajazott, zsemlemorzsával behintett gyűrűformába töltjük. A diós keverék felét rásimítjuk, erre kerül a maradék tészta, végül a többi töltelék. Villával vagy hústűvel óvatosan bele-belekeverünk, hogy keresztmetszete minél „cirmosabb” legyen. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 60 percig sütjük.
i idő: 1 óra 40 perc
http://mindmegette.hu/tigrisgyuru_1.recept
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!