Recept: A FORRALT BOR EGÉSZSÉGESEBB, MINT GONDOLNÁNK

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8051 fő
  • Képek - 1993 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 549 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8051 fő
  • Képek - 1993 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 549 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8051 fő
  • Képek - 1993 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 549 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8051 fő
  • Képek - 1993 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 549 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

A FORRALT BOR EGÉSZSÉGESEBB, MINT GONDOLNÁNK
2015. november 08., vasárnap - 13:38 | Életmód
Persze itt nem a hagyományos forralt borra gondolok, hanem a gyümölccsel megspékelt változatra, amelynek nem csak kellemesen finom íze van, hanem jótékony hatása is. Nézzünk egy egyszerűen nagyszerű receptet, és térjünk rá a konkrét pozitívumaira.

A téli italok legklasszikusabbikából valódi vitaminbombát kreálhatsz, ha gyümölcsökkel dúsítod. A forralt bor simogatóan ismerős ízének üde frissességet kölcsönöznek az édeskés gyümölcsök, amiket egyedi fűszerezéssel tehetsz ,,téli ízűvé". Ha egy kellemes baráti összejövetelen kínálod körbe, nemcsak a hangulatot dobhatod fel vele, hanem a dicséreteket is bezsebelheted.

Elkészítése: (4 személyre)

  • Melegíts fel 4 dl száraz vörösbort, fél liter kékszőlő-lével, és amíg fő, közben fokozatosan add hozzá a többi hozzávalót:
  • Tegyél hozzá 7-8 szem szegfűszeget, 2 rúd fahéjat, 4-5 szem kardamomot, egy narancs héját és egy késhegynyi gyömbért!
  • 1 meghámozott almát vágj szeletekre, karikázz fel egy fél citromot, adj hozzá 5 dkg mazsolát és 10 dkg aszalt gyümölcsöt (legjobb a szilva, vagy a meggy).
  • Édesítsd 10 dkg cukorral vagy 2 evőkanál mézzel. Fogyasztás előtt szűrd le az egészet.

Jó tanács: a ,,forralt bor csak a nevében ,,forralt". Valójában nem szabad csak főzni, mert ha eléri forráspontot, elveszti jellegzetes ízét és az alkoholtartalom is elpárolog belőle. Tehát még azelőtt vedd le a tűzhelyről, hogy bugyogni kezd!

Mégis miért egészséges? Az aszalt gyümölcsökben az elpárolgott víz miatt a tápanyagok és a vitaminok sokkal nagyobb koncentrációban találhatók meg. A kardamom és a gyömbér emésztéskönnyítő, a szegfűszeg pedig nyugtató és antibakteriális hatásáról híres. Arról nem is beszélve, hogy a fűszerekből kioldódó éteres olajak miatt már a forralt bor illata is pozitív érzelmeket kelt bennünk és a többi összetevője, (alkohol, cukor) is feltornázza a boldogsághormonok szintjét.

 

Forrás:http://menandstyle.hu

Címkék: bor egészség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu