Recept: Babgulyás bográcsban gazdagon

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

Hozzávalók kb. 8 személyre:
  • 1,6 kg marhalábszár
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 80 dkg szárazbab
  • 2 nagy csomag leveszöldség
  • 90 dkg (lehetőleg) rózsaburgonya
  • 6 gerezd fokhagyma vagy 1 evőkanál fokhagymakrém
  • 6 babérlevél vagy őrölt babérlevél
  • olaj
  • bors
  • ételízesítő
  • 7-8 evőkanál pirospaprika (ebből 2 evőkanál lehet csípős is)
  • 3 füstölthús kocka
  • Elkészítés:

    A babot előző este beáztatjuk. A fölforrósított olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, és ezen üvegesre pirítjuk a fölaprított vöröshagymát. Beletesszük a kockára vágott húst, zsírjára sütjük, majd pirospaprikával meghintjük, átforgatjuk, és kevés vízzel fölöntjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd babérlevéllel ízesítve lassú tűzön félpuhára főzzük a húst. Ekkor beleszórjuk a babot, a kockára vágott paradicsomot, paprikát, leveszöldséget, és annyi vizet adunk hozzá, hogy az bőven ellepje. Végül után fűszerezzük kevés paprikával. Ilyenkor sózzuk, ételízesítővel és borssal ízesítjük. Amikor a hús megpuhult, beledobjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát, majd lassan rotyogtatva készre főzzük.

  • http://www.mindmegette.hu/babgulyas-bogracsban-gazdagon.recept

Címkék: babgulyás bogrács recept étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kónya János üzente 12 éve

Ez a legfinomabb ételek egyike!!!

Válasz

Mihalecz Lászlo üzente 13 éve

Azételsem rosz de a bogrács felszerelés igazán TUTTI

Válasz

kóger gyula üzente 14 éve

így igaz ! De mielőtt lekapcsolod a lángot , borísd meg fél- 1 deci jófajta vörösborral ! Üdv !!

Válasz

Trostel Péter üzente 14 éve

Társak gulyásban, borban és ... házasságban!
Ha gulyáslevesemhez Bikavért választok, akkor telitalálat, mert a Bikavér 3 in 1! Jobb helyeken – Egerben – akár 4 in 1 (!) – olvashatom a magyar bortörvényben, bár a szöveg szárazsága közelébe sem jön tárgyának szívet-lelket melengető-egyengető valóságához. Mert a Bikavér cuvée a javából, azaz házasítás - ha kedvelik az istenek a borászt, akkor áldott házasítás!
Milyen szőlőből készíthető?
Sorolom mind a tízet: kadarka – fűszeres zamatot, kékfrankos – finom csersavat, medoc noir – mélyvörös szint, cabernet ( sauvignon és franc ) – finom illatot és zamatot , merlot – tüzességet ad a bornak és portugieser, pinot noir, zweigelt, blauburger.
A titok pedig az arányokban van, mint a házasságban. Tóth Ferencre ( régi borász és házasember Egerből - Egri Borvár ), aki már 16 évesen is Bikavért készített, nyugodtan rábízhatjuk magunkat. Borait beszerezhetjük karosszékből is a www.borteka.hu oldalon is.
Videó a http://bortekatv.hu/egri-bikaver/ oldalon.
Barátsággal
Trostel 'Vigasz' Péter ( WSET bortanácsadó )

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ez biztos nagyon finom sok finomság van benne !

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu