Recept: Finn karácsonyi, azonnal puha mézeskalács

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

hozzávalók 4 főre
  • 1 kg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 5 tojás (3 a tésztába, 1 a díszítéshez és 1 a kenéshez)
  • 25 dkg méz
  • 2 kk (nem mokkás!) őrölt gyömbér
  • 2 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 kk őrölt narancshéj (szárított vagy friss reszelt narancshéj, fehér rész nélkül)
  • 2 kk őrölt fahéj
  • 3 kk szódabikarbóna
  • 12 dkg porcukor (a díszítéshez)
elkészítés
  1. Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával.
  2. A mézet és a fűszereket összefőzzük, majd hozzáadjuk a margarint, és addig kevergetjük, amíg kihűl.
  3. A 3 tojást felverjük a cukorral.
  4. Ezt a háromfélét összegyúrjuk, nem kell nagyon, csak hogy összeálljon. Utána egy éjszakára betesszük a hűtőbe állni.
  5. Másnap fél cm-re nyújtjuk, kiszaggatjuk formákra, és kisütjük. Célszerű először mindet kiszaggatni, aztán sorban két váltott tepsivel sütni, mert nagyon gyorsan sül.
  6. A cukormázhoz egy tojásfehérjét nagyon kemény habbá verünk a porcukorral. Mikor már nagyon kemény, akkor még legalább 20 percig habverővel verjük tovább.
  7. Majd zacskóba töltjük, aminek a csücskénél nagyon pici lyukat vágunk. Ezzel tudunk szép mintákat rajzolni a mézeskalácsainkra. A cukormáz egy éjszaka alatt szárad meg, de ha meleg van a szobában, kevesebb idő is elég neki. Jó mulatást! (-:

Címkék: karácsony mézeskalács sütemény

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sinkoviczné Judit üzente 12 éve

Nem tudom miért nem lehet kinyomtatni ezeket a recepteket ??

Válasz

Kissné Magdi üzente 12 éve

Köszönöm, az nagyon jó,ha azonnal puha......

Válasz

Németh Béláné Irén üzente 12 éve

Hasonló az én receptem is ,de most ezt kifogom próbálni,köszi.Irén

Válasz

Jakus Margit üzente 12 éve

Koszonom szepen,kiprobalom.Margit

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm a receptet.Edit.

Válasz

OSVÁTH ILONA üzente 12 éve

Ha valóban azonnal puha,akkor ...mert az én receptemre várhatok ..

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Bakonyi_gombas_hus_2190949_7008_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu