Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
a tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg zsír
3 evőkanál cukor
3 tojás sárgája
2 dkg élesztő/ vagy egy tasak instant élesztő
1/2 cs. sütőpor
1 csipet só
1/2 citrom reszelt héja
és annyi tej, hogy jól nyújtható legyen a tészta
a töltelékhez:
3 tojásfehérje
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 vaniliáscukor
1/2 citrom reszelt héja, és egy kcsi a levéből is
vegyes gyümölcs lekvár ( 1-1.5 40 dkg-os üveg)
1.A lisztet, cukrot, porélésztőt,
sütőport, sót, citromhéjat összekevered, elmorzsolod a zsírral, és
összegyúrod a tojássárgákkal, és némi tejjel, hogy könnyen nyújtható
tésztát kapj. ( Ha rendes élesztőt használsz akkor kb. 1/2 dl cukros
tejben felfuttatod és úgy adod a többihez.
2. A tésztát 3 egyenlő részre osztod.
3. A tojásfehérjéket habbá vered, majd hozzáadod a cukrot és a citromhéjat és azzal is habosítod még kicsit.
4. Kanállal lazán belekevered a darált diót. Egy sűrű diós krémet
kapsz.( Nekünk kimaradt a töltelékből, úgyhogy szerintem kevesebb dió is
elég lett volna, így viszont habcsók lett belőle.)
5. Az egyik tésztaadagot kb 4 mm vastagra téglalappá nyújtod. A hossza akkora legyen hogy keresztben beférjen a tepsibe!
6. Az egész felületét megkened lekvárral, majd a két széle felől
feltekered a téglalap hosszabb oldalait, de úgy hogy középen kimaradjon
egy kb 2-3 ujjnyi szabad terület.
7. Kivajazott tepsire teszed a tésztát, eligazgatod , és a középen kimaradt részt "feltöltöd" a diós habbal.
8.A másik két tésztarésszel ugyanígy jársz el, egymás mellé teszed
őket így a 3 rudat egymás mellé helyezve, egyszerre tudod sütni.
9. Előmelegített sütőben,közepes lángon sütöd,( 180 celsius) amíg
szép világos barna nem lesz a tészta. ( Kb 50 perc) Sajnos a tészta
nekünk repedt kissé a bejglihez hasonlóan, de ezt megbocsátottuk neki,
és mégis megettük :-) )
10. Ha kihűlt, a rudakra merőlegesen kb. 2 ujjnyi szeletekre vághatod.( Vagy ahogy jólesik. )
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Deliné Mátyus Krisztina írta 1 hónapja a(z) Püspökkenyér képhez:
Szia! Még csak most bukkantam erre a receptre....
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!