Recept: Habos diós rolni

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8061 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8061 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8061 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8061 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Habos diós rolni

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


Hozzávalók

a tésztához:

50 dkg liszt

20 dkg zsír
3 evőkanál cukor
3 tojás sárgája
2 dkg élesztő/ vagy egy tasak instant élesztő
1/2 cs. sütőpor
1 csipet só
1/2 citrom reszelt héja
és annyi tej, hogy jól nyújtható legyen a tészta


a töltelékhez:


3 tojásfehérje

20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 vaniliáscukor
1/2 citrom reszelt héja, és egy kcsi a levéből is
vegyes gyümölcs lekvár ( 1-1.5 40 dkg-os üveg)

Elkészítés

1.A lisztet, cukrot, porélésztőt, sütőport, sót, citromhéjat összekevered, elmorzsolod a zsírral, és összegyúrod a tojássárgákkal, és némi tejjel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapj. ( Ha rendes élesztőt használsz akkor kb. 1/2 dl cukros tejben felfuttatod és úgy adod a többihez. 2. A tésztát 3 egyenlő részre osztod. 3. A tojásfehérjéket habbá vered, majd hozzáadod a cukrot és a citromhéjat és azzal is habosítod még kicsit. 4. Kanállal lazán belekevered a darált diót. Egy sűrű diós krémet kapsz.( Nekünk kimaradt a töltelékből, úgyhogy szerintem kevesebb dió is elég lett volna, így viszont habcsók lett belőle.) 5. Az egyik tésztaadagot kb 4 mm vastagra téglalappá nyújtod. A hossza akkora legyen hogy keresztben beférjen a tepsibe! 6. Az egész felületét megkened lekvárral, majd a két széle felől feltekered a téglalap hosszabb oldalait, de úgy hogy középen kimaradjon egy kb 2-3 ujjnyi szabad terület. 7. Kivajazott tepsire teszed a tésztát, eligazgatod , és a középen kimaradt részt "feltöltöd" a diós habbal. 8.A másik két tésztarésszel ugyanígy jársz el, egymás mellé teszed őket így a 3 rudat egymás mellé helyezve, egyszerre tudod sütni. 9. Előmelegített sütőben,közepes lángon sütöd,( 180 celsius) amíg szép világos barna nem lesz a tészta. ( Kb 50 perc) Sajnos a tészta nekünk repedt kissé a bejglihez hasonlóan, de ezt megbocsátottuk neki, és mégis megettük :-) ) 10. Ha kihűlt, a rudakra merőlegesen kb. 2 ujjnyi szeletekre vághatod.( Vagy ahogy jólesik. )

Címkék: diós süti.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom süti,többször sütöttem már.Edit.

Válasz

Farkas józsefné üzente 12 éve

Ez nagyon finom lehet. Kifogom próbálni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

nagyon guszta finom

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Bakonyi_gombas_hus_2190949_7008_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu