Recept: Hungária szelet

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2098 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2098 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2098 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2098 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hungária szelet

13 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Hungária szelet

A tésztához: 5 egész tojás, 30 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, 10

dkg őrölt dió, kevés sütőpor, 1 mokkáskanál szalalkáli, 5 evőkanál víz.

•A tojásokat feltörjük és kettévesszük. A sárgáját habosra keverjük

a cukor kétharmadával és a vízzel. Hozzávegyítjük a sütőporral

elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot. A

masszát kétfelé vesszük. Kizsírozott, lisztezett tepsibe itt-ott

szétszórjuk az egyik felét. A massza másik felébe beletesszük az őrölt

diót, szalalkálit és a tepsi üres részeire rakjuk.

•Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük.

A krémhez: 10 dkg Ráma margarin, 20 dkg cukor, 5 dkg darált

dió, 5 cl kaszinó rum, 2 dl tej, 3 evőkanál liszt.

•A tejben folytonos kavarás mellett sűrűre főzzük a lisztet, majd

félretesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a cukorral, dióval és

a rummal. Hozzáadjuk a kihűlt péphez és simára keverjük.

A csokoládémázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj.

•Az összetört csokoládét gőz felett felolvasztjuk a vajjal.

•Elkészítés: A krémet rákenjük a kihűlt tésztára és hideg helyre

tesszük. Másnap reggel ráöntjük az olvasztott csokoládét és mielőtt

megszilárdulna, késsel a kívánt formára vágjuk. Amikor teljesen

megdermedt, készre szeleteljük.

Címkék: dió kevert krémes sütemény régi recept sütemény tészta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Melinda!
Én 20×30 cm-es tepsibe tervezem a sütit.
Üdvözöllek:Edit.

Válasz

bartha melinda üzente 13 éve

mekkora tepsibe teszitek ?, nekem nagy tepsim van es nem tudom, ha eleg lessz az adag amit leirtal?elore is kossz.

Válasz

Mocsarine Margit üzente 13 éve

Nagyon finom lehet,biztosan kipróbálom! Köszönöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon régi recept,még édesanyámé volt.
Nagyon finom,már régen sütöttem.
Én is hamarosan felidézem újra.
köszönöm a hozzászólást.
Edit.

Válasz

Pernye Lászlóné üzente 13 éve

Én is nagyon szeretek sütni és hamarosan elkészítem! Nagyon guszta˘!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu