Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tésztához: 5 egész tojás, 30 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, 10
dkg őrölt dió, kevés sütőpor, 1 mokkáskanál szalalkáli, 5 evőkanál víz.
•A tojásokat feltörjük és kettévesszük. A sárgáját habosra keverjük
a cukor kétharmadával és a vízzel. Hozzávegyítjük a sütőporral
elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot. A
masszát kétfelé vesszük. Kizsírozott, lisztezett tepsibe itt-ott
szétszórjuk az egyik felét. A massza másik felébe beletesszük az őrölt
diót, szalalkálit és a tepsi üres részeire rakjuk.
•Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük.
A krémhez: 10 dkg Ráma margarin, 20 dkg cukor, 5 dkg darált
dió, 5 cl kaszinó rum, 2 dl tej, 3 evőkanál liszt.
•A tejben folytonos kavarás mellett sűrűre főzzük a lisztet, majd
félretesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a cukorral, dióval és
a rummal. Hozzáadjuk a kihűlt péphez és simára keverjük.
A csokoládémázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj.
•Az összetört csokoládét gőz felett felolvasztjuk a vajjal.
•Elkészítés: A krémet rákenjük a kihűlt tésztára és hideg helyre
tesszük. Másnap reggel ráöntjük az olvasztott csokoládét és mielőtt
megszilárdulna, késsel a kívánt formára vágjuk. Amikor teljesen
megdermedt, készre szeleteljük.
|
|
Deliné Mátyus Krisztina írta 2 hete a(z) Püspökkenyér képhez:
Szia! Még csak most bukkantam erre a receptre....
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Gyömbéres-csokis kocka
Itt a világ öt legdrágább süteménye
Bögrés bejgli, az elronthatatlan recept
Vegán Diós Puding HD videó