Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, fél dl étolaj, 60 dkg darált hús (sertéssel készítettem), 1 doboz hámozott, darabolt paradicsom konzerv, 1 kis doboz sűrített paradicsom, cukor ízlés szerint, 1 tojás, őrölt bors, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2-3 ág friss bazsalikom, 1 csomó petrezselyemzöld.
A tetejére reszelt parmezán sajt ( ez el is maradhat).
Elkészítés:
Először a mártást készítjük el. Ehhez 1 fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymával kevés olajon üvegesre pirítunk, ráöntjük a darabolt paradicsomot, a sűrített paradicsomot és hozzáadunk 1 teáskanál cukrot (többet tettem bele, mert mi édesebben szeretjük) és sót (ízlés szerint), majd kis lángon főzni kezdjük a bazsalikomot is hozzáadva.Kevés vizet is adjunk hozzá szükség szerint. A darált húst összekeverjük a maradék finomra vágott, vagy reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, sóval és őrölt borssal, majd a tojást, zsemlemorzsát és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk.
Kicsi gombócokat formázunk belőle, és belefőzzük a lassan rotyogó paradicsomszószba. Szezonban 1-2 db frissen reszelt paradicsomot is adok hozzá (a héját kidobom).
Kb. 25-30 perc alatt megfő.Makarónival tálaltam,de sós vízben főtt krumplival is finom. A tetejére aprított bazsalikomot, és reszelt sajtot szórtam.
Megjegyzés: a töltelékbe kerülő hagymákat is megdinszteltem ( együtt a szószba kerülő hagymákkal).
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!