Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8024 fő
  • Képek - 1942 db
  • Videók - 391 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 386 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8024 fő
  • Képek - 1942 db
  • Videók - 391 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 386 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8024 fő
  • Képek - 1942 db
  • Videók - 391 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 386 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8024 fő
  • Képek - 1942 db
  • Videók - 391 db
  • Blogbejegyzések - 231 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 386 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Leveles tésztából készült szaloncukor

Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta

A diós töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola

A mákos töltelékhez:
- 7 dkg darált mák
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
- fél citrom reszelt héja

A tészta nyújtásához:
- liszt a tészta megkenéséhez:
- 1 egész tojás

Először elkészítjük a töltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el. A
tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot.
Belekeverjük a darált mákot vagy a diót, ezenkívül a mazsolát, a
zsemlemorzsát és a reszelt citrom héját. Levesszük a tűzről és teljesen
kihűtjük.
A készen vásárolt, egy darabban lévő leveles tésztát félbevágjuk, majd
lisztezett munkalapon egyenként 45,5x25 cm-es téglalapra nyújtjuk.
Derelye- vagy pizzavágóval felvágjuk 6,5x12,5 cm-es darabokká. A
tölteléket ráhelyezzük, majd tojásfehérjével a töltelék körül bekenjük a
tésztát. Feltekerjük a szaloncukrokat, majd egy szalaggal a töltelék
mellett jól összehúzzuk. A tojásfehérje segít a tészta tapadásában. A
süti széleit egy olló segítségével berojtozzuk, sütőpapírral bélelt
tepsibe helyezzük. Lekenjük tojássárgájával, de nem az egész sütit,
hanem csak addig, ameddig az alufóliás rész ér a klasszikus szaloncukron.
Előmelegített sütőben180 fokon 12 percig sütjük. Porcukorral meghintve
tálaljuk.

Látta 1474 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kirilla Judit üzente 4 éve

Nagyon finom , és ötletes. Én már kipróbáltam.

Válasz

Tálas Ottóné Inci üzente 4 éve

Nagyon ötletes, a hétvégén próba sütést csinálok!Köszönöm a tippet!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

nagyon ötletes sütemény,,köszönöm a receptet.

Válasz

Nagyon guszta!Ügyes vagy! El fogom készíteni.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Bergendi Ciprián Ferenc írta 1 hete a(z) A kolbász és szalámi készítése otthon blogbejegyzéshez:

Lehet, hogy ki fogom próbálni... én 3 kg szalonnából, 7 kg ...

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Kokuszosmeggyes_1891599_7918_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu