Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Omlós almás pite
Hozzávalók a tésztához :
50 dkg finomliszt
10 dkg cukor
10 dkg zsír
10 dkg margarin
3 tojás sorgája
4 ek tejföl
1 csg sütőpor
A töltelékhez:
1500 gramm alma
cukor ízlés szerint
Őrölt fahéj ízlés szerint
A tetejére:
1 db tojássárgája
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk,lereszeljük.
Egy lábasba tesszük,,rászórjuk az ízlés szerint mennyiségű cukrot és az őrölt fahéjat.
Megpároljuk,majd kihűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit.
A tészta ne legyen kemény!
Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára .
Ezután két részre osztjuk.
2 db cipót formázunk,tepsi nagyságúra nyújtjuk.(24×39 cm)
Kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Megszórjuk egy evőkanál kekszmorzsával.
Ráborítjuk az almatölteléket,,egyenletesen elsimítjuk.
Utána kinyújtjuk a második lapot és rá helyezzük a töltelékre .
Villával megszurkáljuk a tetejét.
Tojás sárgájával lekenjük.
200 fokra melegített sütőben 30 -35 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával,hogy meg ne égjen.
Amikor kihűlt felszeleteljük.
Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!