Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Házi krémes
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
15 dkg Ráma margarin
1 tojássárgája
1 dl tejföl
1 evőkanál ecet
csipetnyi só
Krém:
4 csomag vaníliás pudingpor
10 tojás fehérje
25 dkg porcukor
1.2 liter tej 1,,5 %-os vagy víz is lehet a tej helyett
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, két egyforma cipót készítünk, és hűtőbe tesszük akár 1-2 órára is, mert könnyebb vele dolgozni a nyújtásnál.
Olyan nagy gáztepsit használjunk (vagy egy közepes méretűt), amelynek van mélysége.
A továbbiakban sütőpapíron kinyújtjuk külön-külön a tésztát két lapban. Kicsit nagyobbra, mint a tepsi alja, ugyanis sülés közben kissé összeugrik a tészta.
A papírral együtt ráemeljük a megfordított tepsire, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kisütjük őket, értelemszerűen ezt is külön.
A kinyújtott nyers lapot villával szurkáljuk meg, mert a tészta a sütés folyamán felpúposodhat. Így is felpúposodik, de ez a tészta jellegénél fogva történik.
A megsült lapok közül a szebbiket még melegen négyzetekre vágjuk.
Gyorsan sül, kb.10- 15 perc alatt, amikor pirosodik a teteje, akkor jó.
A krémhez a pudingokat a 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük.
A többi tejet hozzá keverjük és felfőzzük.
Állandó keverést igényel,vigyázzunk,hogy le ne égjen!
A tojás fehérjéket a maradék cukorral elektromos habverővel elkezdjük verni,majd vízgőzre téve kemény habbá verjük.
A felfőzött pudingos krémbe forgatjuk kis adagokban.
Tűzre visszatesszük és kézi habverővel simára keverjük 1-2 perc alatt.
Abba a tepsibe,amin sütöttük a lapokat,az aljába tesszük az egyik lapot.
A kész forró krémet ráöntjük,elsimítjuk és a kirakjuk a tészta lapokkal.
Hidegre tesszük kihűlni,majd a hűtőbe tesszük.
Pár óra múlva a négyzetek mentén felszeleteljük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!