Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a sima piskótához: 12 dkg. liszt, 8 dkg. étkezési keményítő (liszttel helyettesíthető), 1/2 cs. sütőpor, 6 tojás, 18 dkg. porcukor, 1 cs. vaníliás cukor.
A mákos piskótához: 2 tojás, 30 dkg. porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 7 dkg. olvasztott margarin, 2 dl. tejföl, 15 dkg. darált mák, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg. liszt, 1 cs. sütőpor.
A krémhez: 25 dkg. margarin, 25 dkg. porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3 dl. tej, 3 ek. liszt, 1 citrom leve.
A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. A tojások fehérjét 4 ek. hideg vízzel kemény habbá verjük, közben beleszitáljuk a cukor felét. A sárgáját habosra-fehérre keverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. Adagonként belekeverjük a fehérjét. A masszát két részre osztjuk, és sütőpapírral bélelt lemezre simítva, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A mákos piskótához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a margarint és a tejfölt, majd belekeverjük a mák és a citromhéj keverékét, végül a lisztet és a sütőport.Óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját. A sima piskótánál leírtak szerint, de csak egy lapban, megsütjük.
A krémhez a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A tejből a liszttel és a citromlével pépet főzünk. Ha kihűlt, a két masszát összekeverjük. A tésztákat összeragasztjuk a krémmel: sima piskóta-krém-mákos piskóta-krém-sima piskóta. Tetejét megszórjuk porcukorral, szeletelve tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!