Recept: Felhő szelet (kép)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2006 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 265 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2006 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 265 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2006 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 265 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2006 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 265 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 597 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Felhő szelet

Tésztához:
•25 dkg liszt
•10 dkg porcukor
•1 tojás
•1 tojássárgája
•1 ek rum
•1 kk szódabikarbóna
•5 dkg margarin
•1 ek méz
Krémhez:
•1 l tej
•2 ek liszt
•2 cs vaníliás pudingpor
•3 tojássárgája
•20 dkg margarin
•15 dkg cukor
•2 cs vaníliás cukor
•fél l lehűtött Hulala tejszín
elkészítés


1.A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot sütünk belőle.(A tepsi mérete: 36 x 25 cm)
2.Rövid ideig, kb 3-4 percig, és kb. 200 fokon sütjük. A felső lapot előre felkockázzuk.
3.A krémhez,először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgágat, és apránként öntjük hozzá a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
4.Amig hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal.
5.Az előre lehűtött Hulala tejszínt kemény habbá verjük.
6.Ha ezekkel elkészültünk, az alsó tésztalapot kicsi rummal meglocsoljuk (ez el is maradhat), majd rákenjük a sárga krémet, erre a kemény Hulala habot. (A krémeket szépen, formásan simítsuk el.) Az előre felkockázott tésztalapokat rátesszük a tetejére és porcukorral meghintjük.
7.Hűtőben legalább egy éjszakát állni hagyjuk.

Látta 1415 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

matyus gyongyi üzente 6 éve

Nagyon guszta majd en is elfogom kesziteni!!!

Válasz

Molnár Jutka üzente 6 éve

Jó lenne a recept is. Mert én is sütöttem már,de az enyémnek olyan hullámos volt a teteje,mint a felhők.

Válasz

Molnár Jutka üzente 6 éve

Hédi,te mestere vagy a szeletelésnek. Gyönyörű,és hogy kell ilyen szép egyenlő szeletet csinálni???

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu