Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
Tésztához:2 tojás, 2 ek forró víz, 80g porcukor, 1 vaniliáscukor, 50g liszt, fél csapott teáskanál sütőpor, 1 csokis pudingpor
Vaniliás krémhez: 200 ml hideg habtejszín, 500 ml joghurt, 2 vaniliáscukor, 1 tk vanilia aroma, 2 zselatin fix, 30g porcukor
Epres krémhez:200 ml hideg habtejszín, 100g eper, 1 tasak shake-shake epres, 200 ml tej, 3 ek porcukor, 200 ml natúr joghurt, 1 zselatin fix
Elkészítés:
A tojást a forró vízzel 1 percig habosra keverjük.A vaniliáscukorral elkevert porcukrot hozzáadjuk és még 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a pudingporral elkeverjük, a masszához adjuk és sima tésztává keverjük. Kikent tortaformába öntjük (26 cm). Előmelegített sütőben megsütjük. Légkeveréses 160'C, Gáz 2-3 fokozat.
Sütési idő kb.18 perc
Miután megsült, a tésztát hagyjuk kihűlni. Ezután meglocsoljuk kis rummal.
A vaniliás krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot a vanilia aromával és a vaniliás cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a zselatin fixet és robotgép legalacsonyabb fokozatán 1 percig keverjük. A cukrot fokozatosan hozzákeverjük, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk.A krémet a tésztán egyenletesen elkenjük és a tortát 1/2 órára hűtőbe tesszük.
Az epres krémhez a tejszínt kemény habbá verjük.Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, apró darabokra vágjuk és pürésítjük. A shaket a tasakon levő utasítás szerint elkészítjük, hozzákeverjük az eperpürét és a cukrot.A joghurtot és a zselatin fixet elkeverjük, hozzákeverjük az epres shaket majd a tejszínhabot is. Az epres krémet a megszilárdult vaniliás krémre kenjük, elsimítjuk és a tortát 1 napra a hűtőbe tesszük.
A végén izlésünk szerint díszítjük.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!