Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Rigójancsi
recept: Magyar Konyha édességek
Tészta 23 cm átmérőjű formához:
2 tojás
2 csapott ek cukor
1 púpozott ek finomliszt
1 csapott ek kakaópor
1 ek olaj
Krém:
8 dl tejszín
1 púpozott ek zselatinpor
10 dlg étcsoki
2 púpozott ek porcukor
Tetejére:
15 dkg étcsoki
A tésztához a tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük, a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóval összekeverjük. A kétféle tojásos masszát lazán összeforgatjuk, közben a kakaós lisztet és az olajat is hozzáadjuk. A tepsit vajazzuk-lisztezzük. A tésztamasszát egyenletesen rákenjük, előmelegített sütőben, közepes lánggal (180'C ; légkeveréses sütőben 165'C) kb. 20 percig sütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és kb 4 ek-nyit félreteszünk belőle (ezt majd a kész torta oldalára kenjük). A zselatint 15 percre 1 dl hideg vízbe áztatjuk, hogy megduzzadjon, majd addig melegítjük, amíg feloldódik. A tejszínbe csorgatjuk, és elfelezzük. Az egyik felébe 1 ek cukrot és olvasztott csokoládét, a másik felébe 1 ek cukrot teszünk (én 2 ek-val tettem).
A kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a csokis, majd a fehér habot, és a hűtőben 5-6 órán át dermesztjük.
Ha megdermedt, az olvasztott csokoládét egyenletesen a tetejére kenjük.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!