Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
28-as torta forma
1 tábla csokoládé + 1 tábla a díszítéshez
5 tojás
5 evőkanál + 4 evőkanál gyümölcspálinka
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
1 üveg meggy befőtt
1 vanilia puding
2 csomag zselatin (én a zacskós port szeretem)
7,5 dl tejszín+5 dl a díszítéshez
6 csomag habfixáló + 6 a díszítő réteg tejszínhez
8 dkg finom szemcsés kristálycukor vagy barba cukor is super
Elkészítés:
A csokoládét lereszeljük. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Habosra keverjük a tojássárgákat az5 evőkanál pálinkával. Folyamatosan keverve egymás után beledolgozzuk a porcukrot, a kakaót és a csokoládét.a fehérjét habbá verjük és bele csorgatjuk az elöbbi masszát,majd a lisztet szitáljuk hozzá. A masszát a tortaformába öntjük, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni. A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk, alaposan lecsepegtetjük, (kinek mi a szimpatikus vele azt t5egye) és 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A befött levét felmelegitjük és bele fözzük a pudingot,majd belekeverjük a meggyeket és a 2 csomag elolvasztott zselatint. A tortát vízszintesen kettévágjuk, a vágott felületen mindkét lapot megcsepegtetjük a maradék pálinkával. Az alsó lapot egy tálra fektetjük, szétosztjuk rajta a meggyes masszát. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, a felét a meggyre simítjuk. Ráborítjuk a felső tortalapot, kicsit megnyomkodjuk,és felülröl ezt is meg pálinkázuk... egy éjszakát pihentetem a hütőben.Másnap: a maradék tejszínnel körös-körül bevonjuk a tortát (az oldalát is). Kevés tejszínből habrózsákat is nyomhatunk a torta szélére. A tortát a félretett meggyszemekkel és csokoládéreszelékkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá..)
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!