Recept: Kókuszos krémttorta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Kókuszos krémttorta

Hozzávalók a mézes laphoz:1-1 evőkanál keserű kakaópor és méz,1 tojás, 10dkg porcukor, 2,5dkg rama sütőmargarin,1 mokkáskanál szódabikarbóna, 20 dkgfinomliszt. a piskótához:4 tojás,20dkg kristájcukor, 4 evőkanál hideg víz, 5dkg porcukor, 20dkg finomliszt, késhegynyi szódabikarbóna,1 evőkanál keserű kakaópor, a krémhez: 5dl tej, 5 evőkanál finomliszt, 20dkg rama sütőmargarin,25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor,5dkg kókuszreszelék, tetejére:10-15dkg tejcsokoládés tortabevonó.
A mézes laphoz valókat a liszt kivételével tűzálló tálba rakjuk, és vízgőzön,kevergetve 5 percig főzzük a tűzről lehúzzuk, a lisztet belekeverjük.a masszából nedves késsel sütőpapírral bélelt tepsire 2 kerek, egyenként 21cm átmérőjű lapot kenünk. Előmelegitett sütőben, közepes lánggal kb 18 percig sütjük.
A piskotához a tojássárgáját a cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük, majd kanalanként hozzáadott vízzel továbbh verjük. A porcukrot hozzáadjuk , a fele liszttel, amiben előtte a szódabikarbónát elkevertük-összedolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, felét az előzőekbe forgatjuk. Ezután kerül bele óvatos mozdulatokkal a többi liszt , majd a tojáshab is. Egy 35x25cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyeletesen belesimítjuk. Ugyanúgy sütjük közepes lánggal, mint a mézes lapot.
A krémhez a tejet a liszttel összedolgozzuk, kevergetve sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt tejes krémet kanalanként hozzáadjuk, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel ízesitjük
A piskotát hosszában 5 egyelő csíkra vágjuk, ezeket lapjában, egyenként elfelezzük. Így10, egyenként 35x5cm-es csíkot kapunk. Egyet a krémmel megkenünk, fölcsavarjuk, az egyik mézes karika közepére állitjuk. A következő tésztacsíkot is megkenjük a krémmel, a már tortalapon lévő köré tekerjük. Így járunk el csigavonalban a többi piskotával is. Akkor jó,ha a mézes lapot körben befedi, a krém egyharmada pedig megmarad.
Ennek egy részét a tetejére kenjük, erre kerül a másik mézes lap, majd a torta oldalát a maradékkal körbekenjük. Rövid időre behűtjük, végül a tetejét olvasztott tejcsokoládés tortabevonóval megkenjük, és körben egy kevés kókuszreszelékkel meghintjük.

finom

Látta 1975 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szabó Józsefné-Zsuzsanna üzente 13 éve

Ezzel a módszerrel-- kétféle krémmel--készül az albántorta,legalább is nekem ilyen a receptem. Gratulálok biztos a kókuszos is fincsi!!!

Válasz

Kovács Pálné Zsuzsa üzente 14 éve

Gusztusos a tortád. Most elfogadnék egyszeletet.Godolom izre isfinom.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu