Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás, 1 kocka ráma, 35 dkg cukor, másfél dl tej,3 evőkanál rum
1 szalalkáli, 45 dkg átszitált liszt, citromhéj, 1 púpozott evőkanál Holland kakaó, csipetnyi só.
Magozott meggy.
A tojássárgákat a rámát és a cukrot jól kihabosítjuk, a szalalkálit feloldjuk a tejben és úgy adjuk hozzá, majd a lisztet, citromhéjat és végül a keményre vert fehérjéket, lazán összekeverjük.
Ketté vesszük a tésztát, az egyikbe beletesszük a kakaót, majd a kikent lisztezett tepsibe felváltva kanállal belerakjuk, kicsit elegyengetjük és megszórjuk magozott meggyel, ízlés szerint. Van aki nem rak bele meggyet.Mehet a sütőbe, légkeveréssel 140 fokon sütöttem 25 percig.
Amíg hűl a tészta, megfőzünk két vaníliás pudingot fél liter tejjel, 25 dkg rámát 20 dkg porcukorral kikeverünk, teszünk hozzá vanília és rum aromát, amint kihűlt a puding összedolgozzuk a két masszát,
Rákenjük a tésztára, jól elsimítjuk, olvasztott csokival bevonjuk.
Ez egy nagy tepsibe való adag, ami jelen esetben, 28x40 cm.
Egy fél csomag szalalkáli is elég hozzá, vagy egy teás kanál szódabikarbóna.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!