Recept: Duna hullám 1 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Duna hullám 1

Hozzávalók a tésztához:

6 tojás, 1 kocka ráma, 35 dkg cukor, másfél dl tej,3 evőkanál rum
1 szalalkáli, 45 dkg átszitált liszt, citromhéj, 1 púpozott evőkanál Holland kakaó, csipetnyi só.
Magozott meggy.
A tojássárgákat a rámát és a cukrot jól kihabosítjuk, a szalalkálit feloldjuk a tejben és úgy adjuk hozzá, majd a lisztet, citromhéjat és végül a keményre vert fehérjéket, lazán összekeverjük.
Ketté vesszük a tésztát, az egyikbe beletesszük a kakaót, majd a kikent lisztezett tepsibe felváltva kanállal belerakjuk, kicsit elegyengetjük és megszórjuk magozott meggyel, ízlés szerint. Van aki nem rak bele meggyet.Mehet a sütőbe, légkeveréssel 140 fokon sütöttem 25 percig.

Amíg hűl a tészta, megfőzünk két vaníliás pudingot fél liter tejjel, 25 dkg rámát 20 dkg porcukorral kikeverünk, teszünk hozzá vanília és rum aromát, amint kihűlt a puding összedolgozzuk a két masszát,
Rákenjük a tésztára, jól elsimítjuk, olvasztott csokival bevonjuk.

Ez egy nagy tepsibe való adag, ami jelen esetben, 28x40 cm.

Egy fél csomag szalalkáli is elég hozzá, vagy egy teás kanál szódabikarbóna.

meggyes mutatós

Látta 833 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A receptjeimet nagyon szívesen osztom meg és remélem érthetően írom, de ha nem, bátran kérdezzen bárki, szívesen válaszolok.

Van egy oldal ahol több receptem is van, de ez itt nem a reklám helye, én vagyok a vezetője, érdemes megkeresni, S betűvel kezdődik!

Üdv: Ménesiné Magdi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ancika köszönöm a véleményedet, ez egy ezer éves recept, annyit változtattam rajta, hogy pudinggal írtam le, mert ha jobban megnézed a képet ez nem azzal van, hanem rétesliszttel és tojással főzött krém, ami régen volt.
Van fenn még egy kép, az a pudingos-vajas krémmel készült.

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 13 éve

Magdika! Van már itt mindenféle "hullám". Néztem az Editkéét, most hogy látom a Tiédet is, hát nagyon gyönyörű. Itt igazán minden szakács és cukrász nagy gyakorlattal rendelkező, ügyes asszony és csodálatos sütiket készítetek. Ami a lényeg, szépek, mutatósak és kóstolás nélkül is bizton állítom, hogy nagyon finomak. Csak gratulálni tudok a végeredményekhez! Ancika

Válasz

suha zsoka üzente 13 éve

Köszönöm hogy meg osztottad a receptet.jól néz ki jövő héten megsütöm! Szép napot Zsóka:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Jól néz ki,nagyon finom sütemény,én is szoktam sütni,jó vendégvárós süti vagyis kiadós.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu