Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók 4 személyre:
5 dkg mazsola
50 dkg tehéntúró
1/2+2 dl tejföl
1+3 tojás
30 dkg finomliszt
5+5 dkg+diónyi sütőmargarin
2+6 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál zsemlemorzsa
a szóráshoz vaníliás porcukor
Elkészítés:
A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A túrót áttörjük. Fél dl tejfölben elkeverünk 1 tojást és 1 csipet sót. Felteszünk forrni 4 l vizet.
A lisztet elmorzsoljuk 5 dkg margarinnal, összegyúrjuk a túróval, 2 dkg porcukorral, és a tojásos tejföllel. Cipót formálunk belőle, lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk, 3 cm széles csíkokra, majd 1/2 cm széles metéltre vágjuk, lisztezett tenyérrel, egyenként, könnyedén, nudliformán megsodorjuk. Felolvasztunk 5 dkg margarint. A tésztát a forrásban lévő vízbe dobjuk, és amint a víz színére emelkedik, szitakanállal kiszedegetjük, az olvasztott margarinba forgatjuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat). A krémhez kettéválasztjuk a 3 tojást. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék 6 dkg porcukorral, 2 dl tejföllel és a reszelt citromhéjjal. A tésztára öntjük, lazán összekeverjük a mazsolával és a tojáshabbal. Nem túl mély tűzálló edényt kikenünk diónyi margarinnal, meghintjük a zsemlemorzsával, beleszedjük-simítjuk a tojásos metéltet, és 25-30 percig sütjük. Megszórjuk vaníliás porcukorral, a sütőtálban kínáljuk.
http://mindmegette.hu/stiriai-metelt.recept
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!