Recept: A kolbász és szalámi készítése otthon

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2094 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sokan szívesen készítenek a hidegek beálltával kolbászt és szalámit otthon.

Nagyon bevált házi kolbászom receptje íme:

Hozzávalók:

házi sertés hús:9kg

zsírszalonna:1 kg

só:27 dkg

őrölt bors:2 dkg

őrölt piros paprika:17 dkg

fokhagyma:4dkg (zúzott)

őrölt kömény:6gramm

őrölt szerecsendió:2 gramm

porcukor:15 gramm

fehér bors:1 dkg

A húst és a szalonnát apró kockákra kell vágni(2×2 cm).

Ezt a ledarált fűszerek keverékében pácoljuk 1-2 napig,naponta jól átkeverve.

Ezután finom lyukú darálón átdaráljuk és akár keverés nélkül bélbe,műbélbe töltjük.

Egynapi szikkadás után felakasztjuk a füstülőbe.

 

                 Csemege téliszalámi

Hozzávalók:

sertéshús:8,2 kg

zsírszalonna:1,5 kg

só:25,1 dkg

paprika:10 dkg

bors:1,7 dkg

fokhagyma:2 dkg

őrölt szerecsendió:3 gramm

szegfűbors:3 gr

porcukor:10 gramm




Címkék: fűszerek hús kolbász szalonna szalámi készítése házilag

Kapcsolódó hírek:

  Bolognai palacsintatekercs

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 10 éve

Lehet, hogy ki fogom próbálni...én 3 kg szalonnából, 7 kg húsból (10%-a marha), 23-25 dkg sóval, 3-4dkg tört fokhagymával, 2-3 dkg fekete őrölt borssal, 2-3 dkg őrölt köménnyel, 10 dkg piros paprikával szoktam csinálni....talán, később szárad ki...

Válasz

DEÁK MÁRIA üzente 13 éve

Kipróbálom a receptedet biztos jó lesz.Amit most mondok lehet hogy butaság de egyszer úgy hallottam valakitől hogy cukrot azért tesznek a kolbászba mert az késlelteti a kolbász avasodását. hogy valóban így van e nem tudom csak ezt hallottam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Ferenc!
Köszönöm,már mi is itt a klubban erre a döntésre jutottunk.
Nagyon jó,hogy meg tudjuk beszélni ami teljesen nem érthető.
Szép napot kívánok:EDit.

Válasz

Komáromi Ferenc üzente 13 éve

Kedves Edit!

A cukor azért kell a kolbászba mert elindítja az érési folyamatot ami ahozz kell hogy a kolbász íz világa kialakuljon

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Gyula!
Ha sokallod a sót,akkor teszel bele kevesebbet,a cukor?
Ahogy az előtted lévő hozzászólók írják,Mária és B Jánosné,fényessé teszi és az ízek jól összeérnek.
A kolbász nem sós,sok éve e szerint készítjük,egy Hentes Úrtól való a recept.
Kívánok szép hétvégét:Edit.

Válasz

kóger gyula üzente 14 éve

A recept( ek ) nagyon jók , de miért kell bele ennyi só ? ( 21- 24 dkg , elég ! ) ill.-ve a cukor ? üdv !

Válasz

bartha mária üzente 14 éve

hát lehet azért hogy a többi fűszert jobban ki adja már mint íz szempontjából szerintem

Válasz

Bánszky Jánosné üzente 14 éve

Úgy tudom a porcukrot azért teszik bele,mert szép fényes lesz a vágási felület,azaz dekoratív!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Erre a kérdésre nem tudok választ adni,majd megkérdezem a hentes urat,akitől a recept van.
Mi e szerint készítjük és jó.
Üdv:Edit.

Válasz

Éva Mária Bartók üzente 14 éve

Miért kell beletenni cukrot?

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Linzer_adventre_2195273_8075_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu