Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A kelt tésztáknak lelke van. Aki sütött már ilyet az tudja, hogy nagyon könnyű elrontani, de aki rájön a csínjára, az nagyon finomakat süthet. Ha időseket kérdezek egy-egy receptről, nem is tudnak pontos receptet: csak annyit, hogy egy maréknyi ebből, két maréknyi abból, hogy olyan közepesen lágy legyen. Csak úgy érzésből. Na, ez nekem nem mindig jön össze, de a csodakalács receptje nem ilyen: mindig finom lesz. Így aztán nem volt kérdés, hogy ráesett a választás, hogy karácsonyi formába hozzam.
A kalács receptjét itt találod. A fenyő formájú kalácshoz a receptben szereplő mennyiség felét használtam. A tésztát, összegyúrás után két részre osztottam, és megpróbáltam két hegyesszögű, egyenlő szárú háromszög formát nyújtani Na, azért körző és vonalzó nem kell hozzá.
Ezután az egyik tésztát megkentem a kakaós krémmel.A másikat óvatosan rátettem a tetejére, úgy igazítva, hogy elfedjék egymást.
Ezután a tésztából fenyőfa alakot vágtam ki.
Ezután csavartam egyet az “ágakon”.
A levágott tésztarészekből kakaós csigát sütöttem. Az ágak bevágása után érdemes tepsibe tenni és ott megcsavarni a tésztát. A egyik legnehezebb művelet a tészta tepsibe emelése: nyújtáskor használhatsz folpack-ot és ennek segítségével mozgathatod a tésztát, vagy egy műanyag tányéralátéttel tudod a nyújtódeszkáról a tepsibe lapátolni a művet. Ez egyébként a férjem ötlete volt:-)
Formázhatod csillag alakúra is, ekkor körből kell kiindulni, bevagdosni a kör középpontja felé, majd csavarni, csavarni, csavarni.
Nálunk biztos lesz ilyen karácsonykor is.
Szép napot!
http://anapfenyillata.cafeblog.hu/2013/12/09/karacsonyi-csodakalacs/
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Debreceni Gasztro
Hogyan mentsük meg a csíkokban tekeredő alufóliát?
Készülhetnek a tortaimádók – megvan az ország tortája
Meleg fagyi? Itt a recept!