Recept: Epres-túrós torta

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2061 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 290 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 756 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2061 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 290 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 756 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2061 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 290 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 756 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2061 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 290 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 756 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Hozzávalók:

Tésztához:

125 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 g lágyvaj vagy margarin
1 evőkanál hideg víz

Piskótához:

3 közepes méretű tojás
125 g porcukor
80 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű

Töltelékhez:

50 g eperlekvár

Krémhez:

400g földieper
250 g túró (40% zsírtartalmú)
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db citrom reszelt héja
1 db citrom leve
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
300 g hideg tejszín

Díszítéshez:

100 g darabolt mandula
350 g földieper
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
300 ml víz
100 g hideg tejszín

Sütéshez:

Kevés vaj, sütőpapír, sütőforma (26 cm átmérőjű)

Előkészítés:

A sütőformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Tészta:

Egy keverőedényben a sütőport a liszthez szitáljuk, hozzáadjuk a maradék hozzávalót, és konyhai robotgép segítségével először alacsony majd legmagasabb fokozaton egyenletes masszává keverjük. A tésztát a sütőformán elnyújtjuk, egy villa hegyével megszurkáljuk, és a sütőforma keretét ráhelyezzük.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A sütőformát időközben megtisztítjuk, és sütőpapírral béleljük.
A mandulát teflonedényben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és egy tányérban hagyjuk kihűlni. A sütési hőmérsékletet csökkentjük.

Piskóta:

A tojást keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral összekeverjük, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet, sütőport, pudingport összekeverjük, és rövid ideig a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverjük. A masszát a sütőformában egyenletesen elosztjuk.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A piskótát vízszintesen elfelezzük. A korábban megsütött tésztalapot egy tortás tányérra helyezzük, eperlekvárral megkenjük, a tésztalap köré tortagyűrűt helyezünk, a félbevágott piskóta lapot vágással felfelé ráhelyezzük, és enyhén megnyomjuk

Krém:

A földiepret megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint beáztatjuk. A túrót, cukrot, vanillincukrot, citromhéjat és a citromlevet összekeverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük, és a zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. Először 4 evőkanál túrót adunk a zselatinhoz, majd a maradék túrót is hozzákeverjük. Amint a massza zselésedni kezd, hozzáadjuk a tejszínt, végül a földiepret. A krémet a tortagyűrűbe a piskótalapra töltjük, majd a felső piskótalapot is ráhelyezzük. A tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:

A földiepret megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Tetőcserépszerűen a tortára helyezzük. A tortazselét a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük, és az eperszemeken egyenletesen eloszlatjuk. A tejszínt kemény habbá felverjük, és a tortát díszítjük. A mandulaszemekkel a torta szélét díszítjük

http://www.oetker.hu/oetker_hu/html/default/debi-7fvbb8.hu.html

Címkék: cukrászat epres túró torta receptek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Nyíriné Andrea üzente 10 éve

Hát megsütöttem ! Osztatlan sikere volt a fiam és a vendégek körében is .Kb 10 perc alatt el is fogyott az egész! Mégegyszer köszi!

Válasz

Nyíriné Andrea üzente 10 éve

Köszi a jó receptet! Pont valami ilyesmit kerestem , mert a fiam nak az epertorta a kedvence , és nemsokára itt lesz a szülinapja! Feltétlenül ki fogom próbálni!

Válasz

Varga Henriett üzente 10 éve

istenien néz ki:)

Válasz

Bodi Elizabett üzente 10 éve

Köszi a receptet ,ma megcsinálom tele van a kertem eperrel ugyhogy venni se kell csak többi hozzávalot :)
Remélem sikerül :)

Válasz

balazs aranka eva üzente 10 éve

koszonom a receptet ,nagyon jo es mutatos!!!!!!

Válasz

László Károlyné üzente 10 éve

Ez nagyon finom és jó is.Én már meg csináltam,ízlett mindenkinek.Köszi szépen Kati

Válasz

Laczkó Zsuzsa Zsuzsa üzente 10 éve

Az epres turótorta nagyon megtetszett, és most rengetek eper van a piacon
ugy döntöttem, hogy megprobálom megsütni habár nem vagyok egy nagy cukrász én inkább egyszerübbeket szoktam sütni.
Majd megirom, hogy sikerült.

Laczko zsuzsa

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu