Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
7 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Habár ezúttal nem teljesen cukormentes verziókat ajánlunk, rengeteg mesterséges adalékanyagtól megkíméljük magunkat, ha házilag készítjük el a szaloncukrokat. Mutatjuk is a kedvenc receptjeinket, amelyeknek mindenképpen megéri nekiállni az ünnepek előtt. Akár gasztroajándék is lehet belőlük!
Grillázsos étcsokoládé
A cukrot olvaszd meg egy edényben. Amikor karamellizálódott, öntsd bele a mogyorót, és forgasd át a cukorban. Közben vedd le a gázról, nehogy megégjen a cukor. Egy olívaolajjal vékonyan kikent tálcára tedd ki a grillázst. Miután megkeményedett, vagyis nagyjából fél óra múlva robotgépben zúzd össze, szinte por állagúra. A csokit gőz fölött olvaszd meg, majd keverd hozzá a fűszert és a tejszínt, végül a cukrozott mogyorót is. Egy tálat bélelj ki sütőpapírral, abba kanalazd bele a csokis masszát, majd ha kihűlt, tedd be a hűtőbe. Néhány órás hűtés után formázz belőle szaloncukorformákat, amiket sorakoztass fel egy sütőpapírra. Ezt is érdemes újfent hűteni egy kicsit.
Zserbós ízvilág
A diót daráld le, a sárgabarackot forró vízzel áztasd be egy tálban. Amikor megpuhult, öblítsd le, és turmixold össze, végül add a dióhoz a többi hozzávalóval együtt. Alaposan keverd össze a masszát, majd formázd meg, ahogy a grillázsos masszával is tetted. Ezt is megéri a hűtőben pihentetni néhány órát.
A szaloncukor csokizása
20 dkg étcsokoládénak nagyjából a kétharmadát melegítsd meg gőz fölött. Amikor ez kész, vedd le a gőzről, és hűtsd vissza a maradék csokoládéval. Így pont megfelelő hőmérsékletű lesz a szaloncukrok bevonásához. A csokikat tűzd fogpiszkálóra, és vagy így, vagy két villa segítségével forgasd meg a csokiban. Ha kihűlt, már csomagolhatod is.
Forrás:http://www.life.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Debreceni Gasztro
Hogyan mentsük meg a csíkokban tekeredő alufóliát?
Készülhetnek a tortaimádók – megvan az ország tortája
Meleg fagyi? Itt a recept!