Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Kb. 1,3 kg libaaprólék (pl.
szárnytő, nyaka, zúza, szív), 35 dkg leveszöldség (sárgarépa,
fehérrépa), 10 dkg zellergumó, 10-10 dkg (mélyhűtött) zöldborsó és
gomba, 1 nagy vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál egész
feketebors (teatojásba zárva), 1 kis babérlevél, 1 teáskanál lestyán,
1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió; a rizshez: 35 dkg (basmati) rizs,
4-5 evőkanál libazsír, 1 kis vöröshagyma, őrölt fekete bors (bővebben
mint más esetben), 2 csokor petrezselyem, só
Elkészítés:
Az aprólékot megtisztítjuk, langyos
vízben megmossuk, fazékba téve 1,5 liter vízzel felöntjük. Sózzuk, a
teatojást beletesszük. A keletkezett habját a tetejéről leszedjük.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk, nagyjából feldaraboljuk, a
vöröshagymával, fokhagymával, babérral, lestyánnal, szerecsendióval a
leveshez adjuk, gyöngyöző forralással puhulásig főzzük. A gombát a végén
adom hozzá egészben.
A levest egy kis fazékba szűrjük, a visszamaradt húsdarabokat és a zöldségeket külön-külön tányérokban hűlni hagyjuk. A leves tetejéről kb. 5 evőkanál zsiradékot evőkanállal leszedünk, a levest tovább forraljuk (kb. 1 literre lesz szükség, jó, ha a felesleget elfövi, mert intenzívebb ízű lesz). A langyosra hűlt húst és a kihűlt zöldségeket, gombát kis darabokra aprítjuk.
Egy nagy tapadásmentes serpenyőben a levesről leszedett zsírt felhevítjük, üvegesre futtatjuk benne a rizst. Beledinszteljük a kis fej finomra aprított vöröshagymát, elkeverjük benne a zöldborsót, felöntjük háromszoros mennyiségű forró levessel. Sózzuk, bőven borsozzuk, lassan puhulásig pároljuk, kb. 15-20 percig (nem kell kevergetni, és a fedőt emelgetni). Finoman belekeverjük az aprított húst, a zöldségeket, gombát és az aprított petrezselymet.
Forrás: Kiskegyed.hu
Pihentetjük, frissen sütött kis darabokra aprított libatöpörtyűvel (véletlen lemaradt a fényképezésnél) és házi vegyes savanyúsággal tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Debreceni Gasztro
Hogyan mentsük meg a csíkokban tekeredő alufóliát?
Készülhetnek a tortaimádók – megvan az ország tortája
Meleg fagyi? Itt a recept!