Recept: Ludaskása nem csak Márton-napra

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

Hozzávalók:
Kb. 1,3 kg libaaprólék (pl. szárnytő, nyaka, zúza, szív), 35 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa), 10 dkg zellergumó, 10-10 dkg (mélyhűtött) zöldborsó és gomba, 1 nagy vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál egész feketebors (teatojásba zárva), 1 kis babérlevél, 1 teáskanál lestyán, 1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió; a rizshez: 35 dkg (basmati) rizs, 4-5 evőkanál libazsír, 1 kis vöröshagyma, őrölt fekete bors (bővebben mint más esetben), 2 csokor petrezselyem, só

 

 

Elkészítés:
Az aprólékot megtisztítjuk, langyos vízben megmossuk, fazékba téve 1,5 liter vízzel felöntjük. Sózzuk, a teatojást beletesszük. A keletkezett habját a tetejéről leszedjük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, nagyjából feldaraboljuk, a vöröshagymával, fokhagymával, babérral, lestyánnal, szerecsendióval a leveshez adjuk, gyöngyöző forralással puhulásig főzzük. A gombát a végén adom hozzá egészben.

 

A levest egy kis fazékba szűrjük, a visszamaradt húsdarabokat és a zöldségeket külön-külön tányérokban hűlni hagyjuk. A leves tetejéről kb. 5 evőkanál zsiradékot evőkanállal leszedünk, a levest tovább forraljuk (kb. 1 literre lesz szükség, jó, ha a felesleget elfövi, mert intenzívebb ízű lesz). A langyosra hűlt húst és a kihűlt zöldségeket, gombát kis darabokra aprítjuk.

 

Egy nagy tapadásmentes serpenyőben a levesről leszedett zsírt felhevítjük, üvegesre futtatjuk benne a rizst. Beledinszteljük a kis fej finomra aprított vöröshagymát, elkeverjük benne a zöldborsót, felöntjük háromszoros mennyiségű forró levessel. Sózzuk, bőven borsozzuk, lassan puhulásig pároljuk, kb. 15-20 percig (nem kell kevergetni, és a fedőt emelgetni). Finoman belekeverjük az aprított húst, a zöldségeket, gombát és az aprított petrezselymet.

 

Forrás: Kiskegyed.hu

 

Pihentetjük, frissen sütött kis darabokra aprított libatöpörtyűvel (véletlen lemaradt a fényképezésnél) és házi vegyes savanyúsággal tálaljuk.

Címkék: ludaskása márton-nap recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu