Recept: Zöldséges sütemények - receptek nem csak ínyenceknek!

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

 

 

network.hu

 

 Nemcsak idénygyümölcsökből, hanem zöldségekből is lehet édes finomságokat készíteni. Aki idegenkedik a zöldséges süteményektől, annak is érdemes kipróbálnia az alábbi recepteket; biztosan nem fog csalódni!

 

Csokoládés céklatorta
Hozzávalók: 22,5 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 1 tk. sütőpor, 1 tk. szódabikarbóna, 1 tk. őrölt szegfűbors, 3 tojás, 20 dkg cukor, 1,25 dl tejföl, 0,8 dl olaj, 1 tk. vaníliakivonat, 30 dkg durvára reszelt cékla. Csokoládémázhoz: 15 dkg durvára vágott csokoládé, 0,9 dl teszín, 1 mk. vaníliakivonat

A tojásokat, a cukrot, a tejfölt, az olajat és a vaníliakivonatot robotgéppel krémesre keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a száraz alapanyagokat is, végül egy fakanállal beleforgatjuk a céklát. Kivajazott sütőformába töltjük, 170 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. A mázhoz a csokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk, a tejszínnel és a vaníliával simára keverjük, a kisült torta tetejére kenjük.



Sütőtökös-gyömölcsös torta
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1,5 tk. sütőpor, 1,5 tk. őrölt szegfűbors, 18 dkg vaj, 20 dkg cukor, 2 tojás, 50 dkg szárított gyümölcskeverék, 20 dkg sütőtökpüré, 1 tk. reszelt narancshéj. Narancsos bevonóhoz: 18 dkg porcukor, 1 mk. őrölt fahéj, 2,5 tk. narancslé, 1 tk. reszelt narancshéj

A vajat és a cukrot addig melegítjük egy serpenyőben, amíg a cukor teljesen feloldódik, majd félrehúzzuk, s elkeverjük benne a tökpürét, a tojásokat, a narancshéjat és a szárított gyümölcsöket, végül a lisztet, sütőport és a szegfűborsot is. A tésztát kapcsos, kivajazott tortaformába töltjük, 180 fokos sütőben tűpróbáig (kb. 45-55 perc) sütjük. Miután kihűlt, kivesszük a formából, s meglocsoljuk a tetejét a narancsos bevonóval, amihez a hozzávalókat előtte simára kevertük.



Paszternákos-narancsos torta
Hozzávalók: 22,5 dkg liszt, 3 tk. sütőpor, 1 tk. őrölt fahéj, 12 dkg őrölt mandula, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 narancs, 2 tojás, 20 dkg durvára reszelt paszternák, 9 dkg ribizli, 7,5 dkg szeletelt mandula

A vajat a cukorral egy serpenyőben felolvasztjuk, majd félrehúzzuk, s hagyjuk kicsit hűlni. A narancsot robotgépben finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukros vajat, a paszternákot, a ribizlit, végül beleforgatjuk a száraz alapanyagokat is. A tésztát kivajazott tortaformába öntjük, a mandulaszeletekkel megszórjuk, majd 180 fokos sütőben, 50-60 perc alatt készre sütjük. Mielőtt rácsra tesszük, a formában 20 percig hűlni hagyjuk.



Forrás és fotó: Torták – Kossuth Kiadó


Forrás:http://www.blikk.hu/blikk_eletmod/zoldseges-sutemenyek-receptek-nem-csak-inyenceknek-2235885

Címkék: receptek zöldséges sütemények

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu