Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 3 dkg élesztő,1 pohár tejföl 1 teáskanál+8 dkg porcukor, só, 1 egész tojás.
A töltelékhez: 1,30 kg savanykás alma reszelve, cukor ízlés szerint,fahéj.
A töltelék alá és fölé kevés kekszmorzsa és 5 dkg darált dió.
Az almát cukorral és a fahéjjal megpároljuk és kihűtjük.
50 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg margarinnal. 3 dkg friss élesztőt elkeverünk 1 kispohár tejfölben 1 teáskanál cukorral, majd hozzáadjuk a liszthez. Teszünk hozzá kevés sót (1-2 csipetet), 1 egész tojást, 8 dkg porcukrot és az egészet jól összegyúrjuk. Letakarva kb. fél órát pihentetjük meleg helyen, majd kétfelé osztjuk.
Az alsó rész tésztája kicsit nagyobb legyen. Vékonyra kinyújtjuk és kibéleljük a tepsit (nagy gáztepsiben sütöttem). Az alsó lapot megszórjuk dióval és kekszmorzsával, rákenjük a kihült párolt almát, a tetejét is megszórjuk dióval és morzsával, majd befedjük a másik tésztalappal. A tetejét megszurkáljuk villával, lekenjük tojással és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük.
Kevés félretett tésztával díszíthetjük a tetejét (lekenés előtt).
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!