Recept: Mini burgonyafánk (kép)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Mini burgonyafánk

Hozzávalók:
25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg liszt, 2 tojássárgája,csipetnyi só, 2 dkg friss élesztő, és kellő
mennyiségű langyos tej az összeállításhoz, 5 dkg olvasztott margarin, bő olaj a sütéshez.

Az élesztőt kevés langyos-cukros tejben (1 mokkáskanál cukorral) felfuttatjuk.
A lisztet,burgonyát, tojássárgákat,csipetnyi sót, a felfuttatott élesztővel, és kellő mennyiségű langyos tejjel
közepes keménységű tésztává gyúrjuk.Végül beledagasztjuk az olvasztott margarint is.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk,kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és egymástól kellő
távolságban, langyos helyen,konyharuhával letakarva egy órán át pihentetjük.
Sütés előtt a mutatóujjunkkal lyukat készítünk a fánkok közepébe, és a felső lyukas felével lefelé helyezzük
az olajba.
Bő forró olajban,közepes lángon mindkét oldalát ropogós-pirosra sütjük.Vigyázzunk rá, mert kívül hamar
megég, és belül nyers marad. Ha jól készítjük el, akkor nem szívja be az olajat!
Forró barackízzel (nálunk frissen készített barack és szilvaízzel ettük), és porcukorral megszórva tálaljuk.

Ebből a mennyiségből nagy adag fánk lesz, de olyan finom, hogy hamar elfogy!!!

Látta 368 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu