Recept: Tejszinhabos torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Tejszinhabos torta

Hozzavalok:25 dkg porcukor,12 dkg griz,5 tojas,5 dkg daralt mogyoro(dio),1/2 csomag sutopor.
Toltelek:500 ml mascarpone, 2 tojas sargaja, 15 dkg porcukor,100 ml tejszin.
Disziteshez:100 ml tejszin,szinezett marcipan,zold szinu kokuszreszelek.
Hazi marcipan recept:
A 20 dkg mandulabélhez (ha van) 4-5 szem keserűmandulát és 20 dkg porcukrot veszünk.
Elkészítés:
Vizet forralunk, s ha már lobog, belevetjük a mandulát, majd az újraforrástól számított 3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult vékony héját lehúzzuk. A megtisztított magokat szétterítjük, egy napon át hagyjuk szikkadni, majd (diódarálón) ledaráljuk. A mandulaőrleményt egy (porcellán vagy rozsdamentes) keverőedénybe tesszük, s összedolgozzuk az előzetesen átszitált porcukor felével. A cukor másik feléből 0,5 dl vízzel szirupot főzünk, s amikor az már kicsit visszahűlt, azt is hozzákeverjük a cukros mandulához. Az elegyítést kézzel fejezzük be: a maszát - mintha csak tészta lenne - egyenletesen simára gyúrjuk. (Jégszekrényben, fóliába csomagolva sokáig eltartható.)
Nekem nagyon jol bevalt!
Piskota elkeszitese:
A cukrot a tojassargakkal habosra keverjuk,majd hozzaadjuka finomra daralt mogyorot,es a sutoporral elkevert grizt.(En csak 10 dkg grizt tettem es potoltam 3 kanal liszttel 12 dkg ig),vegul belekeverjuk a tojasfeherjek kemenyre vert habjat.Kozepes tuznel sutjuk kb.40-45 percet.
Krem:
A mascarponet kemeny habba felverjuk,kulon a 2 tojas sargajat a cukorral,es kulon a tejszinhabot.Vegul a harom masszat ovatosan osszevegyitjuk. A piskotat kihules utan haromba vagjuk,megontozzuk cukros ,esetleg rumos sziruppal,es megtoltjuk a kremmel.Vegul bevonjuk tejszinhabbal,es marcipanbol keszult rozsakkal,zold kokusszal diszitjuk.
A rozsakat ugy keszitem,hogy golyocskakat formalok es muanyag tasak kozott kanallal megformazom a szirmokat majd egymasba ragasztom .

Látta 3398 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Demeter Éva üzente 14 éve

Nagyon finom lehet, én is megcsinálom biztosan!

Válasz

BORSOSNÉ INOTAI KATALIN üzente 14 éve

EZ ISTENIEN NÉZ KI! GRATULÁLOK!!!!!!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu