Recept: Tejszinhabos torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8051 fő
  • Képek - 2004 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 262 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 577 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8051 fő
  • Képek - 2004 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 262 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 577 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8051 fő
  • Képek - 2004 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 262 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 577 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8051 fő
  • Képek - 2004 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 262 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 577 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Tejszinhabos torta

Hozzavalok:25 dkg porcukor,12 dkg griz,5 tojas,5 dkg daralt mogyoro(dio),1/2 csomag sutopor.
Toltelek:500 ml mascarpone, 2 tojas sargaja, 15 dkg porcukor,100 ml tejszin.
Disziteshez:100 ml tejszin,szinezett marcipan,zold szinu kokuszreszelek.
Hazi marcipan recept:
A 20 dkg mandulabélhez (ha van) 4-5 szem keserűmandulát és 20 dkg porcukrot veszünk.
Elkészítés:
Vizet forralunk, s ha már lobog, belevetjük a mandulát, majd az újraforrástól számított 3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult vékony héját lehúzzuk. A megtisztított magokat szétterítjük, egy napon át hagyjuk szikkadni, majd (diódarálón) ledaráljuk. A mandulaőrleményt egy (porcellán vagy rozsdamentes) keverőedénybe tesszük, s összedolgozzuk az előzetesen átszitált porcukor felével. A cukor másik feléből 0,5 dl vízzel szirupot főzünk, s amikor az már kicsit visszahűlt, azt is hozzákeverjük a cukros mandulához. Az elegyítést kézzel fejezzük be: a maszát - mintha csak tészta lenne - egyenletesen simára gyúrjuk. (Jégszekrényben, fóliába csomagolva sokáig eltartható.)
Nekem nagyon jol bevalt!
Piskota elkeszitese:
A cukrot a tojassargakkal habosra keverjuk,majd hozzaadjuka finomra daralt mogyorot,es a sutoporral elkevert grizt.(En csak 10 dkg grizt tettem es potoltam 3 kanal liszttel 12 dkg ig),vegul belekeverjuk a tojasfeherjek kemenyre vert habjat.Kozepes tuznel sutjuk kb.40-45 percet.
Krem:
A mascarponet kemeny habba felverjuk,kulon a 2 tojas sargajat a cukorral,es kulon a tejszinhabot.Vegul a harom masszat ovatosan osszevegyitjuk. A piskotat kihules utan haromba vagjuk,megontozzuk cukros ,esetleg rumos sziruppal,es megtoltjuk a kremmel.Vegul bevonjuk tejszinhabbal,es marcipanbol keszult rozsakkal,zold kokusszal diszitjuk.
A rozsakat ugy keszitem,hogy golyocskakat formalok es muanyag tasak kozott kanallal megformazom a szirmokat majd egymasba ragasztom .

Látta 2842 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Demeter Éva üzente 7 éve

Nagyon finom lehet, én is megcsinálom biztosan!

Válasz

BORSOSNÉ INOTAI KATALIN üzente 7 éve

EZ ISTENIEN NÉZ KI! GRATULÁLOK!!!!!!!!

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu