Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Diós - lekváros szelet
Hozzávalók:
A tésztához
25 dkg kristálycukor
20 dkg sertészsír
2 egész tojás
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg finomliszt
12-15 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
6-7 kanál tej
A töltelékhez
3-4 evőkanál baracklekvár vagy más ízű is lehet
A tetejére
5 dkg darált dió
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy nyújtható tésztát kapjunk.
A tészta egyik felét kisujjnyi vastagra nyújtjuk és vajazott, lisztezett vagy sütőpapírral fedett tepsibe fektetjük.
Megkenjük lekvárral, majd beborítjuk a maradék tésztával.
Tetejét tojással megkenjük és a darált dióval megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 -40 perc alatt megsütjük.
Ízlés szerint tetejét vaníliás porcukorral megszórhatjuk.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!