Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Vendégváró ,tavaszi félholdak
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
2 db tojás
15 dkg vaj vagy margarin
1,5-2 dl közötti langyos tej
1 mk só
A tészta kenéséhez:
15 dkg tömlős sajtkrém(fűszeres vagy tejszínes,ki milyent szeret)
15 dkg reszelt sajt
A töltelékhez:
1-1 db piros és zöld paprika apróra vágva
1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
A sütés előtti kenéshez:
1 ek olvasztott vaj
1 db tojás felverve
5 -5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk.
A többi hozzávalókkal összegyúrjuk,jól kidagasztjuk.
Kelesztő tálba tesszük,35 perc alatt kb duplájára nő a térfogata.
Ekkor lisztezett deszkára tesszük,ketté vágjuk.
Az egyik darabot jól kinyújtjuk,megkenjük a tömlős sajttal,megszórjuk a felaprított zöldségekkel .(uborkát is tehetünk )
Feltekerjük,mint a bejglit.
Lekenjük olvasztott vajjal,majd a tojással.
Megszórjuk reszelt sajttal.
Egy nagyobb pogácsa szaggatóval a tekercsből félholdakat vágunk.
Sütőpapírral fedett nagy lemez tepsire sorakoztatjuk.
A másik cipóval így járunk el.
200 fokra bekapcsoljuk a sütőnket,majd hideg sütőbe téve megsütjük.
Sütés ideje így kb 35 perc volt.
Hideg sütőbe téve szépen kelt,ahogy melegedett a sütő.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!