Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: ( két darab, 20-22 cm-es formához - a magassága miatt 16 szelet simán kijön belőle)
-a tésztához
22 dkg liszt
35 dkg cukor
9 dkg holland kakaó
2 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
1 tk só
2 nagy tojás
20 dkg natúr joghurt
1,2 dl olaj
1 tk. vaníliakivonat
1csésze presszókávé
A sütőt 180 fokra előmelegítettem, a formákat alul sütőpapírral béleltem.
Az első hat hozzávalót összekevertem.
A
tojásokat simára kevertem a maradék 4 hozzávalóval. A száraz
hozzávalókat rászitáltam a nedves hozzávalókra, simára kevertem.
Kettéosztottam a tésztát és 30 perc alatt készre sütöttem a
lapokat. Ezután mindkét tortalapot vízszintesen
kettévágtam, még így is közel 2 centi vastagságú 4 lapot kaptam.
(Lehet egymás után ugyanabban az egyetlen formánkban is sütni, nem lesz semmi baja álldogálás közben a tészta másik felének.)
a krémhez:
5 dl tej
6 dkg búzadara
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
50 dkg leszemelt ribizli
A tejből és a búzadarából, míg a tészta sül, tejbegrízt főztem.( Tej
majdnem felforral, keverés közben dara belecsorgat, kavargatva kb. 5
percig főz) Nem kell több dara bele, és nem kell vad sűrűre sem főzni,
ha forrón joghurtszerű az állaga, az épp kellemesen dermedt lesz , ha
kihűlt.
A vajat kézi mixerrel habosra kevertem a porcukorral.
Lényeg, hogy a dara és a cukros vaj azonos hőmérsékletű legyen - mikorra
mindkét piskóta kihűl és a vaj is fel van verve, ez nagyjából meg is
van - mert akkor lesz szép homogén a krém. Ja és a dara semmiképp ne
legyen langyos még, mert durván megolvasztja a vajat...Szóval ezután a
tejbegrízt kanalanként a habosra kevert vajas-cukros keverékhez adtam,
közben kézi mixerrel kevertem, majd lapáttal kevertem bele, -
átforgatva, hogy ne törjenek - a ribizliszemeket.
Három részre osztottam, a lapokat betöltöttem.
A tetejére citromlével elkevert porcukormáz került - sűrűnfolyós kell,
hogy legyen - de ez most a nagy melegben nem igazán állt meg a torta
tetején. Persze lehet csokit is olvasztani rá, de szerintem direkt jó
még hozzá egy kis savanykásság, hiszen az eredeti ribizlis süti is azzal
kerek.: http://piszke.blogspot.hu/2007/07/ribizlis.html (vagyis
kocka...:))
http://piszke.blogspot.hu/2012/07/ribizlitorta.html
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Debreceni Gasztro
Hogyan mentsük meg a csíkokban tekeredő alufóliát?
Készülhetnek a tortaimádók – megvan az ország tortája
Meleg fagyi? Itt a recept!