Recept: A nyár legfinomabb tortája-Ribizlitorta

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

 

Hozzávalók: ( két darab, 20-22 cm-es formához - a magassága miatt 16 szelet simán kijön belőle) -a tésztához 22 dkg liszt 35 dkg cukor 9 dkg holland kakaó 2 tk. szódabikarbóna  1 tk. sütőpor 1 tk só 2 nagy tojás  20 dkg  natúr joghurt 1,2 dl olaj 1 tk. vaníliakivonat 1csésze presszókávé
A sütőt 180 fokra előmelegítettem, a formákat alul sütőpapírral béleltem. Az első hat hozzávalót összekevertem.  A tojásokat  simára kevertem a maradék 4 hozzávalóval. A száraz hozzávalókat rászitáltam a nedves hozzávalókra,  simára kevertem. Kettéosztottam a tésztát   és  30  perc alatt készre sütöttem a lapokat.  Ezután mindkét tortalapot vízszintesen kettévágtam, még így is közel  2 centi vastagságú  4 lapot kaptam. (Lehet egymás után ugyanabban az egyetlen formánkban is sütni, nem lesz semmi baja álldogálás közben a tészta másik felének.)
a krémhez: 5 dl tej 6 dkg búzadara 15 dkg porcukor 15 dkg vaj 50 dkg leszemelt ribizli  A tejből és a búzadarából, míg a tészta sül, tejbegrízt főztem.( Tej majdnem felforral, keverés közben dara belecsorgat, kavargatva kb. 5 percig főz) Nem kell több dara bele, és nem kell vad sűrűre sem főzni, ha forrón joghurtszerű az állaga, az épp kellemesen dermedt lesz , ha kihűlt.
A vajat kézi mixerrel  habosra kevertem a porcukorral. 
Lényeg, hogy a dara és a cukros vaj azonos hőmérsékletű legyen - mikorra mindkét piskóta kihűl és a vaj is fel van verve, ez nagyjából meg is van - mert akkor lesz szép homogén a krém. Ja és a dara semmiképp ne legyen langyos még, mert durván megolvasztja a vajat...Szóval ezután a tejbegrízt kanalanként a habosra kevert vajas-cukros keverékhez adtam, közben kézi mixerrel kevertem, majd lapáttal kevertem bele, - átforgatva, hogy ne törjenek - a ribizliszemeket.
Három részre osztottam, a lapokat betöltöttem. 
A tetejére citromlével elkevert porcukormáz került - sűrűnfolyós kell, hogy legyen - de ez most a nagy melegben nem igazán állt meg a torta tetején. Persze lehet csokit is olvasztani rá, de szerintem direkt jó még hozzá egy kis savanykásság, hiszen az eredeti ribizlis süti is azzal kerek.: http://piszke.blogspot.hu/2007/07/ribizlis.html  (vagyis kocka...:))

 

http://piszke.blogspot.hu/2012/07/ribizlitorta.html

Címkék: recept ribizlitorta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Varga Piroska üzente 12 éve

A dkg.-okat lehetne kanál v bögre adagban hogy kb. mi mennyi????

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon szép torta!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu