Recept: Szeret sütni? Nem érti, mit rontott el? Íme, néhány konyhai trükk!

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8061 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8061 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8061 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8061 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Balsikerű cukrászkodás. - Aki szeret új recepteket kipróbálni, megtapasztalhatja, hogy a végeredmény gyakran meg sem közelíti a képeken látott csodát. Ha néhány szabályra odafigyelünk, akkor süteményeink sikerülnek.

 

Ahol nincs megadva minden hozzávaló grammra pontosan, azt a receptet felejtsük el. Fontos a tepsi mérete is, hiszen nem mindegy, milyen magas lesz a tésztánk. Ha nincs megfelelő méretű sütőedényünk, arányosítsuk az alapanyagokat.

A hőmérsékletre ugyanez vonatkozik. Ha nincs türelmünk a konyhában rostokolni, állítsunk be egy ébresztőórát, hogy jelezzen, amikor lejárt a sütési idő.

Ha púpos lett a torta, lehet, hogy sok a liszt a tésztában vagy a sütő volt túlságosan meleg a sütés kezdetekor. Ha repedés keletkezik, akkor a sütőporból tettünk bele a kelleténél többet, vagy ez esetben is túl magas volt a hőmérséklet.

Ha kemény a tészta, kevés benne a zsiradék vagy a cukor. Bosszantó, amikor a kevert süteményekben a gyümölcs lesüllyed a süti aljára. Ez megint a recept hibája, mert túl folyékony tésztát írt elő. A gyümölcsös sütemények több lisztet igényelnek, magukat a gyümölcsöket pedig vágjuk apróra és lisztbe forgatva tegyük a tésztába.

Előfordul, hogy a sütemény teteje már barnul, amikor a közepe még félig nyers. Ezt elkerülhetjük, ha letakarjuk alufóliával, bár akkor meg a gőzök nem távoznak. Jobb megoldás, ha dupla rétegben sütőpapírt helyezünk rá, melynek a közepére egy kisebb lyukat vágunk.

A kelt tészták sikerének kulcsa, hogy a hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek, a tojást is vegyük ki idejében a hűtőből. Használjunk friss élesztőt, amit langyos tejben futtassunk fel. A tészta kelesztéséhez a 25–28 fok közötti hőmérséklet az ideális. Ha géppel dagasztunk, akkor se keverjük a tésztát túl sokáig, mert kemény lesz és nem kel meg. Géppel öt perc alatt elérjük a szükséges állagot, kézzel negyed óra alatt a kalácstésztát is szépen kidolgozhatjuk.

 

Forrás:http://www.szabadfold.hu/csalad/balsikeru_cukraszkodas

Címkék: sütés trükk

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Bakonyi_gombas_hus_2190949_7008_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu