Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Balsikerű cukrászkodás. - Aki szeret új recepteket kipróbálni, megtapasztalhatja, hogy a végeredmény gyakran meg sem közelíti a képeken látott csodát. Ha néhány szabályra odafigyelünk, akkor süteményeink sikerülnek.
Ahol nincs megadva minden hozzávaló grammra pontosan, azt a receptet felejtsük el. Fontos a tepsi mérete is, hiszen nem mindegy, milyen magas lesz a tésztánk. Ha nincs megfelelő méretű sütőedényünk, arányosítsuk az alapanyagokat.
A hőmérsékletre ugyanez vonatkozik. Ha nincs türelmünk a konyhában rostokolni, állítsunk be egy ébresztőórát, hogy jelezzen, amikor lejárt a sütési idő.
Ha púpos lett a torta, lehet, hogy sok a liszt a tésztában vagy a sütő volt túlságosan meleg a sütés kezdetekor. Ha repedés keletkezik, akkor a sütőporból tettünk bele a kelleténél többet, vagy ez esetben is túl magas volt a hőmérséklet.
Ha kemény a tészta, kevés benne a zsiradék vagy a cukor. Bosszantó, amikor a kevert süteményekben a gyümölcs lesüllyed a süti aljára. Ez megint a recept hibája, mert túl folyékony tésztát írt elő. A gyümölcsös sütemények több lisztet igényelnek, magukat a gyümölcsöket pedig vágjuk apróra és lisztbe forgatva tegyük a tésztába.
Előfordul, hogy a sütemény teteje már barnul, amikor a közepe még félig nyers. Ezt elkerülhetjük, ha letakarjuk alufóliával, bár akkor meg a gőzök nem távoznak. Jobb megoldás, ha dupla rétegben sütőpapírt helyezünk rá, melynek a közepére egy kisebb lyukat vágunk.
A kelt tészták sikerének kulcsa, hogy a hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek, a tojást is vegyük ki idejében a hűtőből. Használjunk friss élesztőt, amit langyos tejben futtassunk fel. A tészta kelesztéséhez a 25–28 fok közötti hőmérséklet az ideális. Ha géppel dagasztunk, akkor se keverjük a tésztát túl sokáig, mert kemény lesz és nem kel meg. Géppel öt perc alatt elérjük a szükséges állagot, kézzel negyed óra alatt a kalácstésztát is szépen kidolgozhatjuk.
Forrás:http://www.szabadfold.hu/csalad/balsikeru_cukraszkodas
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Ez az 5 apró konyhai trükk megkönnyítheti a dolgos hétköznapokat
Miért olyan gyakori sütési hőfok a 180 °C?
10 apró trükk, hogy tökéletesre fejleszd az érzékszerveid a konyhában
GYEREKKLUB