Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Túrógombóc másképp
Hozzávalók: 50 dkg túró, 4 tojás, 10 dkg
cukor, 7 ek. búzadara, 2 ek. liszt, meggy
vagy eper, olaj, 10 dkg zsemlemorzsa, a
tálaláshoz tejföl, ízlés szerint porcukor.
Elkészítés: A túrót összetörjük villával,
majd összedolgozzuk a tojással, cukorral,
liszttel, búzadarával. Letakarva a hűtőbe
tesszük 3 órára pihenni (vagy akár
8 órára, az még jobb). A szépen megdagadt
masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk úgy, hogy mindegyik
közepébe egy-egy szem meggy
vagy eper kerüljön. Forrásban lévő vízben
kifőzzük, először egyet próbaképpen,
azután a többit. Amíg fő, az olajon
megpirítjuk a zsemlemorzsát. A kifőtt
gombócokat lecsepegtetjük és beleforgatjuk
a morzsába. Tejföllel, porcukorral
tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A magyarok rajonganak rántott ételekért – egy felmérésből az is kiderült, melyik a kedvenc
A 40 napos böjt – szabályok és receptek
Borbás Marcsi új műsorral jelentkezik
2019 legmenőbb gasztrotrendjei