Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A mai ebédünk mai fenségesen finom volt.
Sült oldalas párolt savanyúsággal,burgonyapürével
Hozzávalók:
1,5 kg oldalas
só ízlés szerint
3-4 gerezd fokhagyma
őrölt bors ízlés szerint
1 tk piros paprika
3 ek étolaj
A sütéshez:
3 evőkanál sertészsír
1 dl víz
A párolt savanyúsághoz :
1 ek étolaj
60 dkg vegyes savanyúság
1 db cékla
2 ek étolaj
bors,kömény,só
A körethez:
1 kg burgonya
1,5 dl tej
1 ek vaj
Elkészítés:
A húst 2 bordánként felvágjuk,megmossuk.
Ízlés szerint sózzuk,borssal meghintjük.
Egy nagyobb lábas aljára lerakjuk a hús darabokat.
A zsírt rátesszük vagy a lábas aljára.
1 dl vizet öntünk rá.
Fedő alatt sütjük.
Sütés közben megforgatjuk,az elpárolgott vizet pótoljuk.
Fél időben a zúzott fokhagymát rászórjuk.
A sülés végén egy tepsibe átraktam a hús darabokat.
Az étolajat a paprikával elkevertem és az oldalas tetejét egy kenő toll segítségével lekentem.
200 fokra melegített sütőben sütöttem még így 15 percet.
A vegyes savanyúságot vízzel egy kissé leöblítettem.
Egy evőkanál étolajat a lábasba tettem,rá a savanyúságot és egy darab céklát reszeltem rá.
Borssal,sóval,köménnyel ízesítettem,pár perc alatt megpároltam.
A burgonyát meghámoztam,mostam,közepes darabokra vágtam,majd sós vízben megfőztem.
Amikor megfőtt leszűrtem, áttörtem ,tejjel,vajjal pürésítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!