Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Almás őzgerinc
Hozzávalók:
1 db tojás
20 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
2 db szép alma
15 dkg darált dió
5 dkg vágott dió
15 dkg finomliszt
1 sütőpor
A bevonathoz:
15 dkg fehér csokoládé
3 dkg vaj
5 dkg vágott dió
2 ek kristálycukor
1 tk vaj
Elkészítés:
A két darab almát meghámozzuk,apró lyukon lereszeljük.
A tojást a cukorral ,reszelt citrom héjjal habosra keverjük 10 perc alatt.
Hozzá keverjük a reszelt almát,tovább keverjük.(levével együtt adjuk hozzá).
A lisztet,darabos és darált diót ,sütőport elkeverjük,majd az almás masszába forgatjuk.
Az őzgerinc formát vajjal kikenjük,egy kis liszttel megszórjuk és a sütemény masszánkat bele öntjük .
Kissé eligazítjuk a formában.
190 fokra előmelegítjük a sütőt és tűpróbáig sütjük.(kb 40 perc)
Sütőből kivéve egy tálcára fordítjuk.
Amikor kihűlt bevonjuk a csokoládéval.
A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk,majd a süteményre csurgatjuk és szépen elkenjük.
A kristálycukrot egy teflon serpenyőben karamellizáljuk ,rátesszük a darabos diót.
Összeforgatjuk vele,majd vajjal kent lapos tányérra tesszük.
Amikor kihűlt aprítógépbe téve összezúzzuk.
A süteményt megszórjuk vele.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!